Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

2016-ieji – išskirtiniai šalies didmiesčių būsto rinkoje

2016 metais būsto kainos visoje Lietuvoje augo 5,5 proc., o pardavimai Vilniuje pasiekė rekordines apimtis. Nekilnojamojo turto ekspertai tikina, kad tai lėmė smarkiai išaugusi būsto paklausa.
Statybos Vilniaus centre
Statybos Vilniaus centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 6,8 proc. iki 1417 eurų už kv. m gruodį, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

„Praėjusius metus galima laikyti išskirtiniais visų šalies didmiesčių būsto rinkoje. Nuo pat 2007-ųjų metų visuose šalies didmiesčiuose fiksuojamas didžiausias teigiamas metinis butų kainų pokytis, kurį vainikavo reikšmingai ir sparčiausiai ūgtelėjusios kainos šalies sostinėje. Būtent Vilniuje 2016 metais užfiksuotas istorinis aktyvumo rekordas – per metus mieste įregistruotų butų sandorių kiekis yra didžiausias per visą istoriją ir 2 proc. viršijo 2007 metų rodiklius“, – teigė „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Kaune metinis butų kainų augimas gruodį siekė 4,3 proc. iki 984 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,7 proc. iki 1012 eurų už kv. m, Šiauliuose – 5,5 proc. iki 595 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 5,1 proc. iki 559 eurų už kv. metrą.

„Kitų šalies didmiesčių aktyvumo rodikliai taip pat yra vieni geriausių per pastaruosius 9 metus. Akivaizdu, kad itin aukšta ar net rekordinė būsto paklausa užprogramavo ir jo kainų augimą“, – sakė S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje