-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kaip atrodys daugiabučiai šalia būsimo „Akropolio“ Vilniuje prie Neries

Pagaliau aiškėja, kaip atrodys pastatai vietoje buvusios „Velgos“ gamyklos Geležinio Vilko gatvėje, šalia Neries. Verslininko Nerijaus Numavičiaus netiesiogiai kontroliuojama bendrovė „M.M.M. projektai“ Vilniuje planuoja apie 650 butų ir verslo centrą, o vėliau numatoma statyti ir prekybos centrą „Akropolis“.
Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas
Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas / „Cloud architektai“ nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės internetiniame puslapyje paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad teritorijoje iškils 4 kvartalai, kuriuose bus pastatyti 14 daugiabučių ir 15 tūkst. kv. m verslo centras. Juos „M.M.M. projektai“ užsakymu projektavo „Aketuri Architektai“, „Viltekta“ ir „Cloud Architektai“.

Rūta Grucienė, „M.M.M projektų“ gyvenamojo būsto projektų direktorė, 15min sakė, kad daugiabučiai bus plėtojami laikantis žaliųjų pastatų filosofijos, visi butai projektuojami su erdviais balkonais ir terasomis, daugiabučių kiemai bus uždari.

„Šiam multifunkciniam kompleksui bus sukurta atskira infrastruktūra su gatvėmis ir poilsio zonomis. „M.M.M. projektai“ taip pat sutvarkys su sklypu besiribojančią Neries pakrantę – ji šiuo metu apleista, o įgyvendinus projektą čia atsiras dviračių bei pėsčiųjų takai, suoliukai, ji taps atvira visuomenei“, – 15min sakė ji.

Kompleksas bus plėtojamas keturiais etapais, statybos darbų pradžia numatoma 2020 metų II pusmetį ir truks maždaug 5 metus.

„M.M.M. projektai“ į keturis gyvenamuosius kvartalus, verslo centrą bei infrastruktūrą planuoja investuoti virš 100 milijonų eurų.

„Cloud Architektai“ projektiniuose pasiūlymuose nurodo, kad teritorijoje projektuojami keturi 7 aukštų daugiabučiai su požemine automobilių saugykla.

„Cloud architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas
„Cloud architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas

„Cloud Architektų“ projektuojamuose A+ energinės klasės daugiabučiuose turėtų būti įrengta 315 butų.

Taip pat projektuojamos žaliosios vidinių kiemų zonos, skirtos vaikų žaidimo aikštelėms, jaunimo sporto aikštelėms bei ramaus poilsio erdvėms vyresnio amžiaus žmonėms.

Po pastatais numatoma požeminė automobilių aikštelė, įrengiant vietas elektromobilių krovimui. Jose vietų – 242.

„Aketuri Architektai“ ir „Viltekta“ savo dalies aiškinamajame rašte nurodo, kad prekybos centro ir gatvės projektai yra rengiami kitų autorių, atskiru projektu. Prekybos centrui bus skirta didžioji sklypo dalis.

„Lygiagrečiai Neries upės šlaitui projektuojama plati juosta, kurioje numatoma rekreacinė viešoji erdvė. Projektuojami pėsčiųjų ir dviračių takai, kurie susijungią į bendrą Vingio parko ir miesto takų sistemą“, – rašo architektai.

„Aketuri architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas
„Aketuri architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas

„Aketuri Architektai“ ir „Viltekta“ projektuoja du kvartalus. Pirmajame turėtų iškilti šeši šešių aukštų daugiabučiai. Čia turėtų būti įrengti 158 butai ir 4 studijos. Antrame korpuse planuojami 4, 7 aukštų namai, o juose – 161 butas ir 8 kūrybinės studijos.

7 aukštų su antresole verslo centras projektuojamas trikampio formos su atriumu per centrą. Jo plotas – beveik 15 tūkst. kv. metrų. Biurų pastate numatomos konferencijų salės, komercinės patalpos.

„Pastato planinis sprendimas leidžia racionaliai skaidyti patalpas į 2–5 biurus viename aukšte. Įrengiami 2 požeminiai aukštai, skirti automobilių parkavimui, dviračių saugykloms, rūbinės su dušais dviratininkams, techninės patalpos“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Cloud architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas
„Cloud architektai“ nuotr./Daugiabučių gyvenamųjų namų ir administracinio pastato komplekso Geležinio Vilko g. projektas

Po pirmuoju daugiabučių kvartalu turėtų būti įrengta 418 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, po antruoju – 101 vietos. Po verslo centru projektuojama 239 vietų aikštelė, o greta jo – dar 11.

15min primena, kad N.Numavičiaus kontroliuojama bendrovė „M.M.M. projektai“ Geležinio vilko gatvėje Vilniuje, prie Vingio parko, už 112 mln. eurų planuoja statyti 700 butų kvartalą ir komercinius pastatus.

Planuojama, kad buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijoje palei Nerį ir šalia Vingio parko įsikursiantis kvartalas „Vingio parkas“ bus pradėtas statyti 2020 metais. Pirmojo iš keturių etapų pabaiga numatoma 2021 metų pabaigoje, pranešė įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius