Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Pukelis apie Nacionalinį stadioną: man šis projektas įdomus, investuoti norėčiau

Siūlomo Vilniaus nacionalinio stadiono projekto vadovas yra braižęs ir „Borisov“ stadioną bei kitus statinius Baltarusijos sostinėje. Sutapimas ar ne, tačiau į juos visus yra investavęs prieštaringos reputacijos verslininkas Arūnas Pukelis, sugrįžęs į Lietuvos futbolą. Tiesa, neigiama, kad tarp būsimų investuotojų į Vilniaus stadioną yra A.Pukelis. Pats verslininkas sako, kad projektas jam įdomus ir jis prisidėtų prie jo, jei būtų kviečiamas.
Vidmantas Butkevičius, Arūnas Pukelis ir Mantas Kalnietis
Vidmantas Butkevičius, Arūnas Pukelis ir Mantas Kalnietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Projektuotojas – gerai žinomas

Vienos stipriausių Baltarusijos komandos BATE sirgaliai Europos lygos varžybų dabar plūsta žiūrėti į 2014 m. pastatytą modernų, 13 tūkstančių vietų stadioną. Sporto komplekso statybos projekto vadovas buvo Kęstutis Malakauskas, o projektą įgyvendino Lietuvos ir Baltarusijos įmonė „Magnus Group“, kurios savininku buvo A.Pukelis.

Borisov arena
Borisov arena

K.Malakauskas buvo projektų vadovas ir kituose „Magnus Group“ projektuose, o ketvirtadienį jis pristatytas kaip būsimo Vilniaus nacionalinio stadiono projekto vadovas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pristatomas Vilniaus nacionalinio stadiono projektas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pristatomas Vilniaus nacionalinio stadiono projektas

„Tai tikrai puikus specialistas, projektavęs mūsų objektus Minske. Aš visiškai suprantu, kodėl jis kviečiamas vadovauti stadiono statybai ir Vilniuje“, – 15min teigė A.Pukelis.

Ar tai reiškia, kad verslininkas kaip nors dalyvauja ir lietuviškame projekte?

„Arūno Pukelio tarp projekto finansuotojų nėra“, – į 15min klausimą atsakė UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ vadovas Renatas Načajus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pristatomas Vilniaus nacionalinio stadiono projektas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pristatomas Vilniaus nacionalinio stadiono projektas

Ketvirtadienį žurnalistams bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ vadovas R.Načajus pristatė, kaip atrodys jų siūlomo stadiono projektas, taip pat pristatyta ir komanda.

Nacionalinio stadiono projekto vadovas K.Malakauskas pristatytas kaip ilgametę patirtį projektuojant panašius statinius turintis specialistas.

Ir tai yra tiesa – K.Malakauskas buvo UEFA IV kategorijos futbolo stadiono „Borisov arena“ projekto vadovas. Šiame stadione vyksta ir Europos lygos varžybos, kuriose dalyvauja stipriausias Baltarusijos klubas Barysavo BATE.

Ir tai ne vienintelis lietuvio darbas Baltarusijoje. Jis taip pat vadovavo daugiafunkcinio prekybos ir administracinio centro „Green City“ projektui Baltarusijoje. K.Malakauskas projekto vadovas buvo ir Minske statant prekybos ir laisvalaikio centrą „Arena City“, taip pat prabangų viešbutį Baltarusijos sostinėje.

Green City Minske
Green City Minske

Lietuvio patirtis kaimyninėje Baltarusijoje yra neginčijama, tačiau visus projektus, kuriems jis vadovavo, sieja jau likviduota Lietuvos ir Baltarusijos įmonė „Magnus Group“.

Išsamiai kalbėjęs apie stadiono ypatumus, R.Načajus galimų projekto finansuotojų neišdavė. Tik teigiama, kad tai yra 77,8 mln. investicija, o 4,7 mln. eurų ketina investuoti „Vilniaus nacionalinis stadionas“. Iš kokių šaltinių? R.Načajus kalbėjo apie užsienio bankus, finansų institucijas, tačiau konkrečiai nieko negalėjo pasakyti, nes tai, pasak jo, yra konfidencialu.

Sako, kad dalyvautų, bet niekas nekvietė

„Magnus Group“ savininkas A.Pukelis Baltarusijoje sėkmingai plėtojo verslą, bet paskui iš šios šalies buvo priverstas trauktis. Apie jo bandymus sugrįžti į Lietuvos futbolą rašyta jau ne kartą.

15min 2017 m. rašė, kaip A.Pukeliui pavyko Baltarusijoje gauti užsakymus solidiems projektams ir kas jį sieja su „Lukašenkos pinigine“ vadinamu verslininku Jurijumi Čižu.

Šiuo metu jis yra Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto narys, taip pat Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentas.

„Vilniaus stadiono projektas įdomus, tačiau jame nedalyvauju. Kodėl? Niekas nepakvietė“, – pareiškė A.Pukelis. Jis teigė puikiai pažįstantis tiek projekto vadovą K.Malakauską, tiek „Nacionalinio futbolo stadiono“ vadovą R.Načajų.

Žinoma, nepažinoti ir negalėtų, nes R.Načajus buvo sporto ir laisvalaikio komplekso „Falcon Club“ Minske direktorius. Kompleksą projektavo K.Malakausko kompanija „Būsto sprendimai“ pagal A.Pukelio „Magnus Group“ užsakymą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis (kairėje)
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis (kairėje)

„Tikrai turėčiau ką patarti ir pasakyti Vilniaus stadiono statytojams, nes turiu daug patirties“, – giriasi A.Pukelis ir neigia, kad kaip nors gali būti prisidėjęs prie Nacionalinio stadiono projekto.

Futbolo federacijoje didelę įtaką turintį verslininką stebina, kad dėl teisinių dalykų stringa Nacionalinio stadiono projektas, o į teisminius ginčus jis esą veltis nenorėtų.

Investuoti – norėtų

Ar jis norėtų investuoti į šį projektą? „Kodėl gi ne? Aišku, reiktų žiūrėti į sąlygas, bet, manau, tokiems projektams rasti finansavimą nėra sudėtinga, nes pagal grąžą gali būti patrauklu. Jei šalia stadiono numatyti verslo biurai ir kiti objektai, tai padengtų kaštus. Tačiau niekas į mane nesikreipė ir niekam aš nesisiūliau“, – tikino A.Pukelis. Tiesa, jis užsiminė „kalbėjęs su Lenkijos bankais“ dėl stadiono šalia Naujosios Vilnios.

15min jau rašė, kad iš Tauragės kilusio prieštaringos reputacijos verslininko kojos vis dažniau mindo Lietuvos futbolo federacijos būstinės Liepkalnio gatvėje slenkstį. Patekęs į federacijos Vykdomąjį komitetą, A.Pukelis vis aktyviau sprendžia svarbiausius šalies futbolo klausimus.

Jo pasiūlymu įkurtas LFF Ekonomikos ir finansų komitetas, kuriame A.Pukelis yra vienas iš trijų narių. Septynias nekilnojamojo turto, transporto, logistikos, mašinų ir žuvies pramonės įmones valdantis verslininkas rugsėjį tapo ir federacijos įkurtos UAB „Stadionas“ valdybos pirmininku. Ši bendrovė valdo Lietuvos futbolo federacijos stadioną, kuriame žaidžia šalies rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius