-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: butų kainos – naujose aukštumose

Prieš vieną aktyviausių nekilnojamojo turto (NT) sezonų, pavasarį, butų pasiūlos kainos ūgtelėjo, rodo nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt statistika. Didžiausias mėnesinis augimas iš didmiesčių stebimas Kaune. Šiame mieste fiksuojamas didžiausias ir metinis augimas.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / 123rf.com nuotr.

„Šiemet didmiesčiuose fiksuojamas tiek metinis, tiek mėnesinis butų pasiūlos kainų augimas. Tai rodo, kad rinka yra gyvybinga, joje netrūksta nei pirkėjų, nei pardavėjų. Aktyvumu išsiskiria ir būsto ieškantieji – šių metų sausį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, besidomintieji nekilnojamuoju turtu portale Aruodas.lt peržiūrėjo apytiksliai penktadaliu daugiau skelbimų puslapių“, – teigia Viktorija Steponavičiūtė, Aruodas.lt vadovė.

Vilniuje vasarį vidutinė pasiūlos kaina buvo 1755 eurai už kvadratinį metrą. Tai 1 proc. daugiau nei sausį. Nors Vilniuje per mėnesį siūlomos būsto kainos augo nedaug, tačiau metinis augimas priartėjo prie dviženklio – jis buvo 9 proc. Prieš metus Vilniuje vidutinė pasiūlos kaina buvo 1607 eurai už kv. m.

Kaune vasarį vidutinė pasiūlos kaina už kvadratinį metrą buvo 1036 eurai. Tai 2 proc. daugiau nei sausį. Per metus laikinojoje sostinėje butų kainos augo 17 proc. Iš didmiesčių mažiausios augimas fiksuojamas Klaipėdoje: per mėnesį kainos augo 1 proc., per metus – 5 proc., ir vasarį siekė 1124 eurus už kvadratinį metrą.

Vilniuje kovo pradžioje vidutinė vieno kambario pasiūlos kaina siekė 45 tūkst. eurų, dviejų kambarių – 89 tūkst. Prieš metus kainos buvo atitinkamai 42 ir 80 tūkst. eurų.

Skiriasi skirtingose miesto vietose parduodamų butų pasiūlos kainos. Vieno kambario butas sostinės Antakalnio, Lazdynų, Pašilaičių mikrorajonuose įvertintas atitinkamai 41, 33,5 ir 52 tūkst. eurų, dviejų kambarių – 95, 63,5 ir 73 tūkst eurų, už vieno kambario butą Senamiestyje, Šiaurės miestelyje ar Žvėryne prašoma atitinkamai 76, 70,5 ir 50 tūkst. eurų, už dviejų kambarių – 137, 94 ir 100 tūkst. eurų.

Kaune kovo pradžioje vidutinė vieno kambario pasiūlos kaina siekė 29 tūkst. eurų, dviejų kambarių – 54 tūkst. Prieš metus kainos buvo atitinkamai 21 ir 48 tūkst. eurų.

Kaune, Vilijampolės mikrorajone, už vieną kambario butą pardavėjai prašė vidutiniškai 16 tūkst., o dviejų – 38 tūkst. eurų. Dar vienas pigesnių rajonų – Petrašiūnai (17 tūkst. už 1 kambario butą ir 40 tūkst. – už dviejų kambarių). Už didesnę kainą vieno kambario butus Kaune norėta parduoti, pavyzdžiui, Šilainiuose ir Eiguliuose (atitinkamai už vieno kambario butą 31 ir 33 tūkst. eurų). Dviejų kambarių – Žaliakalnyje ir Šilainiuose (atitinkamai 56,5 ir 48 tūkst. eurų).

Klaipėdoje vidutinė vieno kambario pasiūlos kaina sudarė 31 tūkst. eurų, dviejų kambarių – 58 tūkst. Prieš metus vidutinė vieno kambario buto pasiūlos kaina buvo 29,5 tūkst. eurų, dviejų kambarių – 55 tūkst. eurų.

Skirtingose miesto vietose esančius butus norėta parduoti už skirtingą kainą: Debreceno mikrorajone 1 kambario butą – už 24 tūkst., dviejų – už 52 tūkst. eurų, Žvejybos uosto rajone 1 kambario – už 26 tūkst., dviejų – 42,5 tūkst. eurų, Senamiestyje ir Mažojo kaimelio mikrorajonuose – atitinkamai vieno kambario už 60 ir 40 tūkst., dviejų kambarių – už 83 ir 68 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius