-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: pernai butus norėta parduoti brangiau nei prieš metus

Pernai butus didmiesčiuose norėta parduoti už didesnę sumą nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika. Tačiau tai nesutrukdė pirkėjams įsigyti daugiau butų – iš preliminarių „Registrų centro“ duomenų matyti, kad pernai butų nupirkta daugiau nei 2013 metais. Pranešime apžvelgiamos bendros praėjusių metų parduodamų butų kainų tendencijos, pateikiamos vidutinės skelbimuose siūlomos butų kainos.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai didžiausias skelbimuose publikuojamų vidutinių butų kainų augimas Vilniuje užfiksuotas antrąjį metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, rodo portalo Aruodas.lt skelbimų statistika.

Labiausiai augusios pirmoje metų pusėje, antroje metų pusėje vidutinės siūlomos parduodamų butų kainos vis dėlto sumažėjo. Paskutinį 2014 metų ketvirtį vidutinės butų kainos buvo 1–2 proc. didesnės nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, o vidutinė buto kaina skelbimuose siekė apie 1416 €/kv. m (4890 Lt/kv. m).

Aruodas.lt nuotr./Vidutinė parduodamų butų kv. metro kaina skelbimuose (EUR)
Aruodas.lt nuotr./Vidutinė parduodamų butų kv. metro kaina skelbimuose (EUR)

Kaune – 2014 brangiau nei 2013 metais

Kauno mieste parduodamų butų kainos, kaip ir Vilniuje, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo didesnės visus keturis metų ketvirčius, didžiausias kainų augimas užfiksuotas antrąjį ir trečiąjį metų ketvirčiais. Tačiau antroje metų pusėje vis dėlto užfiksuota siūlomų kainų mažėjimo tendencija. Paskutinį metų ketvirtį butų kainos buvo apie 6 proc. didesnės nei prieš metus.

Metų pabaigoje skelbimuose siūloma vidutinė buto kaina šiame mieste siekė apie 733 €/kv. m (2530 Lt/kv. m) (žr. 4 pav.), t. y. buvo beveik dvigubai mažesnė nei vidutinė skelbimuose siūloma Vilniuje

Klaipėdoje – pigo metų pabaigoje

Klaipėdoje didžiausias kainų pokytis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, užfiksuotas ketvirčiu vėliau nei sostinėje – trečiąjį metų ketvirtį. Tiesa, metams baigiantis skelbimuose siūlomos vidutinės butų kainos sumažėjo – užfiksuota tokia pat tendencija kaip Vilniuje ar Kaune. Paskutinį metų ketvirtį butus norėta parduoti vidutiniškai už 8 proc. didesnę kainą nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Metų pabaigoje už butą uostamiestyje buvo norima gauti vidutiniškai 982 €/kv. m (3390 Lt/kv. m), t. y. kaina buvo apie 30 proc. mažesnė nei Vilniuje parduodamų butų vidutinė skelbimuose siūloma kaina.

Pranešime pateiktos vidutinės skelbimuose siūlytos butų kainos, kurios gali skirtis, įvertinus konkretų nekilnojamojo turto objektą, jo tikslią vietą, įrengimą, šildymo tipą, įrengimo lygį ir kitus ypatumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius