Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgaivintas istorinis Kauno telegrafo pastatas virs studijų ir butų kompleksu

Kauno centre iki metų pabaigos planuojama atkurti istorinį telegrafo pastatą ir jame įrengti studijų bei butų. Viliamasi, kad čia norės įsikurti daug keliaujantys, veiklūs žmonėms – verslininkai, menininkai, jauni profesionalai.
Kauno telegrafas
Kauno Telegrafas / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Kaunas Nauji butai

Planuojama, kad K. Donelaičio gatvėje stovintis senasis karinis Kauno Telegrafas bus baigtas atnaujinti dar šį gruodį. Kaip praneša nekilnojamo turto plėtros bendrovė „Citus construction“, jame bus įrengtos 24 studijos ir 4 mansardiniai butai palėpėje.

Išsaugos ir pavadinimą, ir laiptus

Anot plėtotojų, Telegrafas išsaugos ne tik pavadinimą, bet ir visa tai, kas būdinga šiam XIX amžiaus pastatui: ažūrinius plieninius laiptus, lubų lipdinius, grindis, medines duris, nudažytas originalia spalva.

„Polichrominių tyrimų metu nustatėme, kad durys ir kitos pastato detalės buvo perdažytos net iki 14 kartų. Nusprendėme grąžinti interjerui originalų pavidalą ir dabar jo spalvos bus lygiai tokios, kokios buvo 1890 metais, kai karinis telegrafas buvo statomas“, – sakė bendrovės vadovas Mindaugas Vanagas.

Tiesa, kai kuriose pastato vietose bus įrengtos naujos medinės grindys, nes čia neišliko autentiškų dėl vėliau atvestų kanalizacijos vamzdžių.

„Tik pamatę šį pastatą nusprendėme – detaliai atkursime, patys investuosime į Kauno architektūrą“, – sakė M.Vanagas.

Planuojama, kad baigus atnaujinti pastatą, jame bus įrengtos 24 studijos, kurių plotas 20-28 kv. m, bei 4 butai, kurių plotas 70-120 kv. m. Uždarame kieme taip pat bus įrengta apie 30 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Įrengė demonstracines studijas

Pastate jau įrengtos dvi demonstracinės studijos, kurias kūrė „Daiktų viešbučio“ interjero dizainerė Dalia Mauricaitė. Kiekvieną studiją sudaro 4 pagrindinės zonos: svetainės-darbo, virtuvės, prieškambario-vonios ir miegamojo zona.

Atkuriamas Kauno Telegrafas
Atkuriamas Kauno Telegrafas

„Nors studijų plotas nedidelis, mums pavyko parodyti, kaip galima suderinti bei sutalpinti darbą ir gyvenimą 25 kv. metruose, juos pagal funkcionalumą išplečiant iki 40 kv. metrų. Čia yra viskas, ko reikia patogiam gyvenimui miesto centre“, – sakė ji.

Architektė nedidelėse erdvėse į 4,1 m aukščio studiją integravo "kubą“ – vieningą funkcinę sistemą, kurioje yra vonios, tualeto, daiktų saugojimo erdvės, o viršuje įrengtas miegamasis, pasiekiamas daiktams saugoti pritaikytais laipteliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius