-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Booking.com sukčiai turistus viliojo į privačius namus šiaurės Londone

Šiaurės Londone gyvenanti moteris atvirai sako besijaučianti nukentėjusi, mat jos namuose jau apsilankė dešimtys turistų. Čia juos atviliojo sukčiai, paviešinę jos adresą Booking.com apgyvendinimo svetainėje.
Booking.com išmaniajame telefone
Booking.com išmaniajame telefone / 123rf.com
Temos: 1 Booking.com

Kaip rašo BBC, Gillian, kurios vardas ir pavardė neskelbiami, namuose liepos mėnesį apsilankė keliautojai iš Honkongo, Saudo Arabijos ir Los Andželo. Jai teko juo išprašyti ir pasakyti, kad pakliuvo į sukčių pinkles.

Įmonė teigė, kad jos namų adreso dabar minėtoje svetainėje nebeliko.

Gillian „BBC Radio 4“ laidai „You and Yours“ pasakojo, kad liepos 4 d. ją nustebino netikėti lankytojai jos namuose.

„Kažkas pasibeldė į mano duris. Atidariau, o ten buvo vargšė, labai pavargusi moteris, tikriausiai iš Honkongo, jos dukra prie vartų su šimtais lagaminų, man pasirodė, kad, veikiausiai, [jos] ką tik atvyko iš oro uosto“, – teigė moteris.

Atrodė pritrenkta

„Jos pasakė, kad užsisakė mano namus per Booking.com. Aš pasakiau: „Ne, neužsisakėte, nes jų nėra Booking.com. Niekada nesu išnuomojus šio namo“, – toliau tęsė Gillian.

Ji atrodė pritrenkta, o aš pasakiau: „Jums tiesiog teks pas juos grįžti. Atsiprašau, įvyko kažkoks nesusipratimas“.

„Po kelių valandų pas mane apsilankė maždaug trys ar keturi žmonės, kurie beldėsi į mano duris sakydami, kad užsisakė mano namą per Booking.com. Jie atvyko iš viso pasaulio: buvo atvykę australai, keli žmonės iš Saudo Arabijos, keli žmonės iš Šiaurės Anglijos, ir aš tiesiog negalėjau tuo patikėti“, – prisipažino ji.

Pora iš Honkongo buvo pirmieji iš maždaug 100 žmonių, kurie, manydami, kad rezervavo Gillian būstą per užsakymų svetainę, atvyko į jį liepos 4-29 dienomis.

Liepos 5 d. Gillian pranešė Booking.com, kad į jos namą plūsta būriai žmonių, o po šešių dienų skelbimas galiausiai buvo pašalintas.

Tačiau Gillian teigė, kad per visą mėnesį jos namuose apsilankė 23 žmonių grupės.

Jaučiasi labai pažeidžiama

„Akivaizdu, kad tai buvo sukčiai, ir kažkas pasinaudojo mano adresu. Man buvo labai gaila tų turistų, kurie beldėsi į mano duris. Viskas, ką galėjau padaryti, tai juos išsiųsti“, – prisipažino ji.

„Jaučiuosi dėl to labai susirūpinusi. Jie labai malonūs žmonės, bet galbūt vieną dieną į duris gali pasibelsti žmonės, kurie iš tikrųjų yra gana agresyvūs. Jaučiuosi labai pažeidžiama“, – tęsė moteris, atsidūrusi sukčių pinklėse.

Gillian svetainėje rado savo adresą ties vienu iš skelbimų, tačiau nuotraukos buvo visai kito būsto Čelsyje ir neteisėtai nukopijuotos iš legalios apgyvendinimo svetainės.

Jo Duckenfield ir jos dukra Olivia buvo dvi turistės, kurie atvyko į Gillian namus apsistoti savaitgaliui iš savo namų Portsmute.

Jos buvo užsisakiusios nakvynę liepos 13 d. ir planavo apsilankyti Lady Gagos koncerte Tottenham Hotspur stadione.

Vida Press nuotr./Lady Gaga
Vida Press nuotr./Lady Gaga

„Pradėjau ieškoti, kur apsistoti, [ir] Booking.com svetainėje radau šį butą“, – pasakojo G. Duckenfield.

Sukčių darbas

Ji sakė, kad atvykimo rytą Booking.com teiravosi dėl būsto būklės ir buvo patikinta, kad viskas bus gerai.

„Daugiau niekada nesinaudosiu jų paslaugomis“, – sakė ji.

Booking.com atstovas spaudai teigė, kad saugumą vertina labai rimtai ir kiekvieną savaitę palengvina milijonus viešnagių, kurių didžioji dauguma vyksta be jokių problemų.

„Deja, sukčiavimai yra daugelio pramonės šakų kova su nesąžiningais sukčiais, norinčiais tuo pasinaudoti, ir mes su tuo kovojame iš visų jėgų“, – tikino jis.

„Galime patvirtinti, kad šis namas buvo visiškai pašalintas iš mūsų svetainės, o su visais klientais susisieks mūsų klientų aptarnavimo komandos narys, kad atsiprašytų ir pasiūlytų visą reikiamą pagalbą, susijusią su pinigų grąžinimu, perkėlimu ir papildomais mokesčiais, taip pat, žinoma, atsiprašysime namų savininko“, – žadėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius