Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audėją“ Vilniuje keis biurai, butai ir apartamentai, „Lords LB“ investuos 105 mln. eurų

Pagaliau aiškėja, kas atsiras vietoje buvusios „Audėjo“ baldų parduotuvės ir fabriko. Investicijų fondo „Lords LB Asset Management“ įmonė „Vilniaus miesto projektai“ apie 3 ha teritorijoje planuoja biurų, nuomojamų apartamentų ir butų kompleksą. Preliminarios investicijos į visą sklypą turėtų siekti 105 mln. eurų.
„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai
„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai / "Unitectus"

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos bendrovės užsakymu parengė architektai iš studijos „Unitectus“, nurodoma, kad kvartalą sudarys mišrios ir komercinės paskirties kvartalai. Iš viso teritorijoje turėtų iškilti aštuoni korpusai.

„Nagrinėjama teritorija padalinta į dvi skirtingo aukštingumo reglamentines zonas: 5 ir 7 aukštų. Judrioje ir triukšmingoje sklypo dalyje palei Drujos gatvę planuojama komercinė funkcija, tarp jos ir planuojamo gyvenamojo kvartalo buvusioje „Markučių“ gamyklos teritorijoje numatoma gyvenamoji funkcija – butai ir nuomojami apartamentai“, – rašoma dokumente.

„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai
„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai

Biurai, butai ir apartamentai

Komercinėje dalyje numatyti du, apie 30 tūkst. kv. m bendro ploto administraciniai pastatai.

Mišrios paskirties kvartale numatoma statyti viešbučių paskirties pastatus, skirtus ilgalaikei nuomai („co-living“ koncepcija). Šių pastatų bendras plotas sudarys 25,6 tūkst. kv. metrus.

Šešiuose 5–7 aukštų pastatuose bus įrengta apie 508, 1–3 kambarių įvairaus dydžių numerių-apartamentų.

Vidiniame kieme suplanuotas bendruomenės centras su bendromis, visam kompleksui skirtomis, patalpomis – skalbykla, sporto sale, renginių sale ir pan.

Vienas iš kompleksą sudarančių korpusų numatytas gyvenamosios paskirties, jame ketinama įrengti butus.

„Abiem kvartalams suteikiama skirtinga, bet tarpusavyje deranti architektūrinė išraiška, panašaus kolorito apdailos medžiagų paletė. Viso komplekso įvaizdis kuriamas kaip švelniai industrinis, primenantis šios miesto dalies istorinę funkciją“, – teigiama projekte.

„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai
„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai

Pastatų požeminėje/cokolinėje dalyje numatoma įrengti automobilių saugyklas.

Po pastatais ketinama įrengti 818 automobilių stovėjimo vietų, o trūkstamas 43 vietas numatoma kompensuoti Vilniaus miesto savivaldybės nustatyta tvarka.

„Numatoma, kad apie 75 proc. komplekse įrengiamų parkavimo vietų būtų skirtos gyventojams ar komercinės dalies lankytojams. Likusios apie 25 proc. parkavimo vietų būtų skirtos dalinimuisi, t.y. dienos metu jose automobilius parkuotų komercinės dalies darbuotojai ir lankytojai, o nakties metu – gyventojai. Taip pat ir komercinės dalies darbuotojams skirtos vietos po darbo 17:00 val. galėtų būti naudojamos komplekse įsikursiančių restoranų, parduotuvėlių ir paslaugų lankytojų“, – nurodoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai
„Unitectus“/„Audėjo“ prekybos centrą Vilniuje keis biurai ir butai

BNS skelbė, kad „Lords LB Asset Management“ fondo įmonė „Vilniaus miesto projektai“ valdo 2016 metų pradžioje „Audėjo“ parduotą didžiąją dalį teritorijos Drujos gatvėje – skelbta, jog joje yra 30 tūkst. kv. m ploto pastatai, kuriuose veikė parduotuvė ir baldų audinių fabrikas.

Planuoja viską statyti vienu metu

Fondo „Lords LB Special Fund III“ antrinės įmonės „Vilniaus miesto projektai“ direktorius Giedrius Bernotas 15min komentavo, kad įmonė planuoja 30 tūkst. kv. metrų ploto administracinės komercinės paskirties pastatus ir didžiuosiuose pasaulio miestuose itin populiaraus „co-living“ (liet. – bendro gyvenimo) koncepto 6 pastatų kompleksą. Jame bus 508 nuomai skirti apartamentai, nuo 33 iki 80 kv. metrų ploto.

„Pastebime augantį gyventojų poreikį nuomotis būstą iš stiprių administratorių, kurie rūpinasi pastato ir jo nuomininkų gerove. Nuomininkai gali sutaupyti daug laiko, pasirinkdami papildomas paslaugas, pavyzdžiui, apartamentų valymą, įsigyti buičiai reikalingą inventorių. Nuomininkams nereikia rūpintis ir komunalinių mokesčių administravimu – tai jau įskaičiuota į bendrą kainą“, – sakė jis.

Teigiama, kad preliminarios investicijos į visą sklypą sieks 105 mln. eurų.

Per 2021 metus planuojama atlikti projektavimo darbus, 2021 m. IV ketvirtį gauti statybų leidimą ir pradėti esamų pastatų griovimo darbus.

„Pagrindinis vystytojo tikslas – statyti visus pastatus vienu metu, tačiau atidžiai stebėsime ir reaguosime į bendrą šalies ekonominę situaciją“, – 15min teigė G.Bernotas.

Gretimuose sklypuose taip pat planuojamos statybos

15min primena, kad Markučiuose plėtrą vykdo ne viena nekilnojamojo turto įmonė ir šis rajonas laikomas vienu labiausiai atsigaunančių.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ duomenimis, iš viso 2018–2020 metais bus pastatyta virš 600 būsto vienetų. Palyginimui, artimiausiame rajone – Užupyje – per šį laikotarpį bus pastatyta apie 650–700 būsto vienetų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atgimstantys Vilniaus Markučiai kainomis ir plėtra jau lygiuojasi į kaimyninį Užupį

Luko Balandžio / 15min nuotr./Markučiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Markučiai

Markučiuose rinkoje žinomi veikėjai „Prodo“, „Vilmesta“, „Merko“, „Puiki investicija“ stato 5 būsto projektus: „P1“, „P9“, „M26“, „Vilnelės slėnis“ ir „Studios83“.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Realco“ paskelbė, kad Markučių rajone planuoja daugiabučių kvartalą, į kurį investuos 15,5 mln. eurų. Pakraščio ir Kaukysos gatvėse ketinama statyti daugiabučius, kuriuose rinkai bus pasiūlyta 220 1–4 kambarių, 30–90 kvadratinių metrų ploto butų.

Tuo metu bendrovė „Merko“ greta savo „Vilnelės slėnio“, 4,7 hektarų plote, ketina statyti dar 1 tūkst. butų. Daugiabučiai bus statomi keliais etapais. Planuojama, kad teritorija bus išvystyta per septynerius metus ir kvartalas turėtų būti baigtas 2026 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius