Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australas pasistatė namą, mokydamasis iš „YouTube“: įrengė lauko vonią, pieno barą bei parduotuvę

Dėl COVID prasidėjus karantino ribojimams, 54-erių Anthony Launeris įstrigo Krabyje (Tailande). Užuot krimtęsis, kad negali grįžti į savo namus Pietų Australijoje, vyras nusprendė pasistatyti sau naują būstą.
Australas pasistatė namą, pramokęs to iš vaizdo įrašų, rastų „Youtube“
Australietis pasistatė namą, pramokęs to žiūrint vaizdo įrašus „Youtube“ / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Dabar jo svajonių namas jau baigtas – ir australas viską padarė pats, padedamas tik „YouTube“ vaizdo įrašų, rašo metro.co.uk.

2021 m. gruodį baigęs statyti savo naujuosius namus, fotografas dabar gali pasigirti neįtikėtina lauko vonia, įrankių parduotuve ir 1950-ųjų stiliaus pieno baru. Kaip pasakojo Anthony, smogus COVID, jis negalėjęs grįžti į Australiją, nes skrydžiai buvo atšaukti.

„Taigi, nusprendžiau išnaudoti laiką ir savo rankomis, be jokios pagalbos, išskyrus „YouTube“, pastatyti savo namą“, – iššūkį sau išsikėlė vyras.

Australijoje visas jo šeimos namas buvo retro vintažinis. Vyrui su šeima itin patiko atmosfera jame, mat jie domėjosi reklamos istorija ir kas teigiama apie įvairius reklamuojamus produktus.

„Dalį savo kolekcijos į Tailandą pradėjome vežti dar prieš pandemiją, nes galiausiai nusprendėme čia gyventi, todėl džiaugiamės, kad tai padarėme“, – sakė vyras.

Pasistatęs namą, jis nusprendė vieną kambarį, kuris sujungtas su garažu, paskirti parduotuvei kartu su 1950-ųjų stiliaus užkandine.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Australas pasistatė namą, pramokęs to iš vaizdo įrašų, rastų „Youtube“
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Australas pasistatė namą, pramokęs to iš vaizdo įrašų, rastų „Youtube“

„Viską pastatyti ir įrengti užtruko mėnesį. Esu labai patenkintas rezultatais“, – džiaugėsi jis.

Kaip ir reikėjo tikėtis, nuosavo namo statyba nėra pasivaikščiojimas parke.

„Čia tikrai reikėjo kraujo, prakaito ir ašarų“, – pripažino trijų vaikų tėtis. Anot jo, dirbti Tailando karštyje nėra lengva.

„Daug kartų buvau prislėgtas, ypač kai vienu metu ėmiausi ir apželdinimo, ir statybų“, – kad buvo sunku, pripažino jis.

Pasak vyro, kilo daugybė iššūkių, tačiau jis atkakliai vykdė užduotį po užduoties.

„Tiesą sakant, man sunku patikėti, kad tai padariau. Net ir dabar sėdžiu čia ir galvoju: „Bet kaip?“, – pats savimi stebisi Anthony.

Vyro teigimu, nuostabu, ką gali padaryti žmogaus protas ir gebėjimai, jei tik jiems leidi.

„Gyvenime mes save stabdome, neišlipdami iš savo komforto zonos. Iš tiesų galite padaryti viską, jei tik pasitelksite protą. Aš labai didžiuojuosi“, – prisipažino jis.

Retro pieno baras – namo akcentas, kuriame panaudota didžiulė senovinių daiktų kolekcija, kurią Anthony ir jo žmona Armornrat Amy Launer sukaupė per daugelį metų.

Anthony norėjo į Tailandą atvežti šiek tiek 1950-ųjų Australijos ir jam pavyko.

„Manau, kad vaikystėje vienas geriausių mūsų prisiminimų buvo užsidirbus kišenpinigių, nueiti į vietinę parduotuvę jų išleisti“, – svarstė jis.

„Nekalti, paprasti, smagūs prisiminimai. Norėjau atkurti šį ypatingą gyvenimo laikotarpį. Smagu, kai pas mane ateina kiti, dalijasi savo istorijomis, malonu matyti, kaip jie šypsosi prisimindami“, – sakė vyras.

Pagaminti prekystalį, lentynas ir viską, kas reikalinga, vyrui užtruko tik mėnesį.

„Turėjau viziją, kaip viskas turi atrodyti, ir tiesiog pradėjau. Tai vienas maloniausių mano kada nors įgyvendintų projektų“, – prisipažino jis.

Tiesa, vyrui kiek liūdna, kad pagaliau savo užmojus įgyvendino ir nebeturi vietos, kur eksponuoti dar daugybę gražių senovinių daiktų – mat jų Australijoje dar turi visą jūrinį konteinerį.

„Buvo keistas jausmas, kai baigiau įrengti kambarį, nes pagalvojau: „Oho, aš visa tai padariau“, tai buvo puikus jausmas“, – apibendrino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius