-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigta „Neringos“ restorano ir viešbučio rekonstrukcija

„Merko statyba“ užbaigė „Neringos“ restorano ir viešbučio rekonstrukcijos darbus. Per trejus metus buvo rekonstruotas senasis istorinis restoranas bei viešbutis, pastatyti dar du viešbučio korpusai ir įrengta požeminė automobilių saugojimo aikštelė, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Neringos pastatų kompleksas
Neringos pastatų kompleksas / E.Lasio nuotr.

Didžiausas iššūkis – išsaugoti istorinį paveldą

„Pirminis planas buvo rekonstruoti senąjį viešbutį ir restoraną bei pastatyti viešbučio priestatą. Tačiau atlikus tyrimus paaiškėjo, kad viešbučio pastato konstrukcijų būklė yra avarinė, ir reikia jas ardyti. Mūsų laukė labai sudėtinga užduotis – išardyti ir iš naujo pastatyti visas konstrukcijas, tačiau išsaugoti fasadinę sieną ir jos centrinę simetrinę kompoziciją.

Situaciją apsunkino tai, kad ši siena žvelgia į Gedimino prospektą, kuriame nuolat vyksta renginiai, visada daug žmonių“, – pasakojo apie darbų sudėtingumą Žilvinas Pakutinskas, UAB Merko statyba projekto direktorius.

E.Lasio nuotr./Neringos pastatų kompleksas
E.Lasio nuotr./Neringos pastatų kompleksas

Todėl buvo suprojektuotos specialios konstrukcijos, kuriomis fasado siena buvo specialiai sutvirtinta, ir tik tada pradėtos ardyti prastos būklės konstrukcijos, vėliau – statyti naujos.

Didžiausias kilęs iššūkis buvo išsaugoti istorinį „Neringos“ restorano interjerą. Tam įrengta projektinė perdanga virš dalies saugomo „Neringos“ restorano, o virš kitos jo dalies – specifinės monolitinės ir metalinės konstrukcijos, kurios apgaubė didžiosios „Neringos“ restorano salės pastato dalį, ir virš šių patalpų vėliau iškilo vienas viešbučio korpusas su kambariais.

Tačiau, pasak pašnekovo, tai nebuvo paskutiniai darbai, susiję su paveldo išsaugojimu. Kasant žemę buvo atliekami ir archeologiniai tyrinėjimai, kurių metu aptiktos senovinės krosnies liekanos, būdingos XVI-XVII a. pirmajai pusei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius