Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balstogės universitetas sostinės senamiestyje statys nuolatinę buveinę

Lenkijos Balstogės universitetas, turintis fakultetą Vilniuje, sostinės senamiestyje, Aguonų gatvėje, planuoja statyti naują buveinės pastatą. Jame iš viso turėtų mokytis iki 300 studentų. Naujas universiteto pastatas turėtų iškilti prie lenkiškos Adomo Mickevičiaus gimnazijos.
Balstogės universitetas planuoja statybas sostinėje
Balstogės universitetas planuoja statybas sostinėje / „ARCHIMODUS“

Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje Akademinės įstaigos Balstogės universiteto užsakymu „Archimodus“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad Aguonų gatvėje, 0,22 ha ploto sklype, turėtų iškilti beveik 3,4 tūkst. kv. m ploto mokslo paskirties pastatas – universitetas.

4 aukštų su mansarda, A+ energinės klasės universiteto pastate turėtų tilpti iki 300 studentų.

Iš viso sklype turėtų būti įrengta 41 automobilių stovėjimo vieta, iš kurių 25 bus požeminėje aikštelėje.

„Universiteto pastatas projektuojamas 4 aukštų su mansarda ir rūsiu. Esamas rūsys po demontuojamu administraciniu pastatu yra padidinamas po visu projektuojamu pastatu. Rūsio patalpose numatytas automobilių parkavimas ir techninės patalpos, įvažiavimas per pandusą, įrengtą vakarinėje pastato dalyje.

Pirmas–ketvirtas aukštai skirti mokslo paskirčiai (auditorijos, skaitykla, dekanatas, administracinės patalpos). Mansardinis aukštas skirtas pastato funkcionavimui reikalingiems įrenginiams sumontuoti“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„ARCHIMODUS“/Balstogės universitetas planuoja statybas sostinėje
„ARCHIMODUS“/Balstogės universitetas planuoja statybas sostinėje

Pats Balstogės universitetas savo internetiniame puslapyje nurodo, kad didžiausia Vilniuje esančio Ekonomikos-Informatikos fakulteto problema – nuosavos buveinės neturėjimas. Tai esą neleidžia pradėti vykdyti naujų studijų krypčių.

Sklypą Aguonų gatvėje universitetas, kaip pats nurodo, gavo dovanų iš universiteto „Studiorum Polona Vilnensis“. 2009 metais fakultetas gavo leidimą buveinės statybai šiame sklype, tačiau dėl automobilių stovėjimo vietų skaičiaus trūkumo, nebuvo leista pradėti darbų šiame sklype.

„2014 m. BU Senatas priėmė sprendimą dėl Aguonų g. 22 esančio nekilnojamojo turto pardavimo ir naujo nekilnojamojo turto už gautas lėšas pirkimo naujos Vilniaus filialo buveinės statyboms. Nekreipdamas dėmesio į būsto problemas, Vilniaus Ekonomikos-Informatikos fakultetas 2014 m. rudenį pradėjo parengiamuosius darbus, siekiant 2015 m. pradėti vykdyti Europos studijų krypties programą ir gavo atitinkamus Lietuvos Respublikos ir Lenkijos Respublikos valdžios leidimus. 2015 m. į aukščiau minėtos krypties studijas buvo priimti 38 studentai“, – rašoma Balstogės universiteto internetiniame puslapyje.

Šiuo metu Vilniuje įsikūręs Balstogės Ekonomikos-Informatikos fakultetas vykdo tris bakalauro laipsnio studijas – ekonomikos, Europos ir informatikos. Nurodoma, kad paskutinio priėmimo metu, kuris vyko 2016 metais, į fakultetą buvo priimta 120 studentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius