-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik už 18,5 mln. eurų varžytynėse parduodamas „Vievio paukštyno“ turtas

Krizės neatlaikiusios, kadaise pelningos bendrovės „Vievio paukštynas“ turtą dabar parduoda bankroto administratoriai. Už visoje Lietuvoje išsidėsčiusius pastatus ir įrangą prašoma beveik 18,5 mln. eurų. Iš gautų pinigų bus padengtos ir skolos kreditoriams, kurios siekia beveik 16 mln. eurų.
Įvykio vietoje
„Vievio paukštynas“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vievio paukštyno“ bankroto administratorius bendrovės „Valeksa“ direktorius Stasys Poškus 15min sakė, kad turtas parduodamas kaip bendras kompleksas. Į parduodamų objektų sąrašą įeina tiek nekilnojamasis turtas, tiek paukštyne naudota įvairi įranga. Be to, dalį patalpų šiuo metu nuomoja su verslininko Šarūno Matijošaičio valdoma „Vičiūnų“ įmonių grupe susijusios bendrovės.

„Parduodama viskas kartu, bendras kompleksas. Šiuo metu didžiąją patalpų nuomoja „Vičiūnų“ grupės įmonės. Parduodamas nekilnojamasis ir kilnojamas turtas, įranga“, – sakė bankroto administratorius.

Petro Maluko nuotr./„Vievio paukštyno“ darbuotojai
Petro Maluko nuotr./„Vievio paukštyno“ darbuotojai

Turto pardavimo sąlygose rašoma, kad varžytynių laimėtojui turtas bus atlaisvintas iki 2017 metų liepos pabaigos. Iki to laiko bendrovė galės naudotis turtu.

Į parduodamą kompleksą įeina ir kovą degęs Vievio paukštyno cechas Elektrėnų rajono savivaldybėje, Ausieniškių kaime, tačiau kaina dėl to nebus mažinama.

„Ten apdegė nedidelė dalis, išdegė 100-150 kvadratų. Viskas drausta, todėl turėtų būti draudimo išmoka“, – sakė S.Poškus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Anot S.Poškaus, objektu domisi aktyviai įvairūs fondai, kitos bendrovės ir investuotojai iš užsienio.

„Domisi juridiniai asmenys. Įvairiai, domisi investuotojai, fondas ir užsieniečiai domisi. Pasibaigus varžytinėms bus aišku, ką jie darys, kol kas tik domisi“, – teigė jis.

Bankrotą prižiūrinčios bendrovės direktoriaus teigimu, „Vievio paukštynas“ kreditoriams, bendrovėms „KG Group“, „Imlitex“, „Linas Agro“, „Litagros grūdai“ir „Malsena plius“, skolingas 16 mln. eurų.

Varžytynės vyks iki kovo 31 dienos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Kauno grūdai“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Kauno grūdai“

Palaužė krizė ir pakilusios kainos

Bendrovė „Vievio paukštynas“ įkurta 1967 metais. Iki 2011 metų didžiausia paukštyno akcininkė buvo Vokietijos bendrovė „Ten Elsen”, tačiau dėl krizės, pabrangusių pašarų kainų bendrovė susidūrė su finansiniais sunkumais – pradėjo vėluoti atsiskaitymai su tiekėjais ir bankais.

2011 metų pavasarį „Kauno grūdai” už vieną litą įsigijo kontrolinį paukštyno akcijų paketą (51 proc. akcijų). Tačiau vienas iš kreditorių, Latvijos bendrovė „Dobeles Dzimavnieks” kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir pareikalavo „Vievio paukštynui“ iškelti bankroto bylą, mat šis jai buvo skolingas apie 370 tūkst. litų.

2011 metų birželį bendrovei buvo iškelta bankroto byla. Po pusmečio bankai „Unicredit” ir „Swedbank” paskelbė apie Vievio paukštyno skolų pardavimą ir jas įsigijo „Vičiūnų grupė”.

Registrų cento duomenimis, bendrovė oficialiai bankrutavo 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius