-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržuose planuojama statyti 10 mln. eurų vertės sporto kompleksą, bet pinigų jam nėra

Biržų valdžia užsibrėžė iki 2020 metų buvusios mokyklos teritorijoje pastatyti daugiafunkcį sporto kompleksą. Mieste turėtų atsirasti universali sporto salė, skirta įvairioms sporto šakoms, o po to – ledo arena ir baseinas. Jam ketinama išleisti apie 10 mln. eurų. Tiesa, šių pinigų miestas dar neturi ir tikisi supratimo iš Vyriausybės.
Biržuose planuojama statyti sporto kompleksą su ledo arena ir baseinu
Biržuose planuojama statyti sporto kompleksą su ledo arena ir baseinu / „Projektų rengimo centras“

Gražiu kraštovaizdžiu garsėjantys Biržai užsibrėžė iki 2020 metų pastatyti sporto kompleksą. Vytauto gatvėje, „Saulės“ gimnazijos stadiono vietoje, turėtų iškilti 11,8 tūkst. kv. m ploto sporto salė su ledo arena ir baseinu.

Mums su sporto salėmis yra blogai, todėl pirmiausia statysime universalią salę, o po to pagal lėšas – likusį kompleksą, – sakė Biržų meras.

Anot Biržų rajono mero Valdemaro Valkiūno, sporto salių būklė mieste yra apverktina, nėra vietos nei kur rengti Lietuvos lygų čempionatus, nei kur treniruotis sportininkams.

„Krepšinio salės verkiant reikia jau dabar, nes negalime organizuoti rungtynių Lietuvos čempionatams, nes neatitinkame reikalavimų. Mums su sporto salėmis yra blogai, todėl pirmiausia statysime universalią salę, o po to pagal lėšas – likusį kompleksą“, – 15min teigė Biržų rajono meras Valdemaras Valkiūnas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valdemaras Valkiūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valdemaras Valkiūnas

Ir baseinas, ir ledo arena

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė bendrovė „Projektų rengimo centras“, rašoma, kad pastatą numatoma statyti dviem etapais: pirmame – universali sporto salė, antrame – ledo arena ir baseinas.

Pirmame statybų etape miesto valdžia planuoja statyti universalią sporto salę, kuri talpintų 500 žiūrovų. Ji galėtų transformuotis į treniruočių salę kitoms sporto šakoms. Taip pat čia būtų įrengta kavinė bei bėgimo takai lengvaatlečiams.

Antrame etape prie šiaurinės dalies numatytas ledo arenos korpusas, kuris talpins dar 500 žiūrovų, prie vakarinės dalies – baseino korpusas. Baseino zonoje projektuojamas 4 takų 25 m ilgio plaukimo baseinas, atitinkantis pasaulinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus. Be to, pastate planuojama įrengti keturias pirtis ir dvi sūkurines vonias.

Prie pastato numatytos 153 vietos automobiliams ir viena autobusui.

Iš viso dviejų aukštų pastatuose turėtų tilpti per 1,6 tūkst. lankytojų, sportininkų ir personalo.

Projektui ketinama išleisti apie 10 mln. eurų, tačiau kol kas šių pinigų miesto valdžia neturi – į juos galės pretenduoti tik parengusi techninį projektą.

„Šiuo metu rengiamas techninis projektas, jis turėtų būti balandį, po to bus rengiamas darbo projektas. Tuomet planuojame skelbti rengimo konkursą. Žiūrėsime, kiek turėsime lėšų, tikimės, kad padės valstybė. Šiuo metu turime lėšų projektavimui, o likusių ieškome“, – 15min sakė V.Valkiūnas.

Jei viskas vyks pagal planą ir Vyriausybė skirs lėšų projektui, darbus ketinama pradėti 2018 metų pavasarį, o kompleksą tikimasi pabaigti iki 2020 metų.

Seka kitų pėdomis

Primename, kad Biržai – ne pirmas miestas, užsibrėžęs pasistatyti modernią sporto salę.

Joniškyje šiemet greta miesto centro ketinama pradėti statyti sveikatingumo ir sporto kompleksą. Investicijos į universalią sporto salę sieks 4,55 mln. eurų. Be to, įgyvendinus šį projektą, planuojama prie jo statyti 4 plaukimo takų baseiną.

Gargžduose taip pat planuojama statyti modernų sporto centrą, kuriame bus baseinas, universali sporto salė ir ledo arena. Sporto kompleksas turėtų iškilti 2020 metais, o į projektą planuojama investuoti apie 11 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius