Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bonava Lietuva“ gavo leidimą pirmojo daugiabučio statyboms Vilniuje – Pašilaičiuose iškils „Vakarų lėnas“

Švedijos kapitalo nekilnojamo turto (NT) bendrovei „Bonava Lietuva“ Vilniaus miesto savivaldybė suteikė leidimą pradėti projekto „Vakarų lėnas“ statybas Vilniaus Pašilaičių mikrorajone. Statybų finišas numatytas kitų metų pabaigoje, skelbiama išplatintame pranešime.
Statybos
Statybos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendrovės generalinis direktorius Remigijus Pleteras sako, kad iš viso A+ energetinės klasės projekte bus įrengta 140 butų nuo 1 iki 3 kambarių.

„Savo pirmuoju projektu Vilniuje norime keisti Pašilaičių veidą. Pasitarę su vietos bendruomene, statybų intensyvumą sumažinome 20 proc., o prieš tai planuotą butų kiekį net 35 proc., kas lėmė ženkliai mažesnį pačio daugiabučio dydį, tačiau kur kas platesnes laisvalaikio ir žaliąsias erdves“, – aiškina R.Pleteras.

Pasak jo, Pašilaičių mikrorajonas bendrovės startui Lietuvoje buvo pasirinktas strategiškai įvertinus sostinės rinką. „Išanalizavus miesto raidą ir vilniečių poreikius, pamatėme, kad sostinės gyventojai, renkantis būstą, pirmiau įvertina ne pačią lokaciją mieste, o būtent atstumą, kurį reikės įveikti norint pasiekti būtiniausius taškus – darbovietę, švietimo bei ugdymo institucijas ar pramogų zonas. Pašilaičiai šiandien yra ta Vilniaus miesto dalis, aplink kurią įsikūrusios pagrindinės, šiuolaikiškam gyventojui reikalingos vietos, kaip mokyklos, sporto klubai arba prekybos centrai. Būtent šie privalumai dažniausiai ir nulemia galutinį gyvenamosios vietos pasirinkimą“, – teigia R. Pleteras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius