-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BTA ir YIT sudarė sandorį dėl būsto nuomai projektų Baltijos šalyse

Vykdydama investavimo strategiją nekilnojamojo turto rinkoje Baltijos šalyse, „BTA Baltic Insurance Company AAS“ (toliau – BTA) sudarė reikšmingą sandorį su statybų bendrove „YIT“ dėl penkių daugiabučių nuomai statybos Baltijos šalyse. Šis sandoris – iki šiol didžiausias šiame sektoriuje, rašoma pranešime spaudai.
/ „BTA“ nuotr.

Investicinis sandoris tarp BTA ir YIT apima penkis pastatus: dviejų daugiabučių namų nuomai statyba Rygoje, dviejų – Vilniuje ir vieno – Taline. Šiuose pastatuose iš viso numatyti 479 butai. Planuojama, kad visi statiniai bus baigti 2022–2023 m. ir pradėti siūlyti potencialiems nuomininkams. Tikimasi, kad visi pastatai bus labai gerai įvertinti pagal tarptautiniu mastu pripažintą tvarumo vertinimo sertifikatą BREEAM. Atitikimas šiems standartams statybos projektams suteikia pranašumą privataus nekilnojamojo turto nuomos rinkoje, taip pat prisideda prie tvaraus būsto prieinamumo gyventojams, didina investicijų į tokius pastatus grąžą, sumažinant jų eksploatavimo išlaidas.

„Šia investicija BTA nori sustiprinti savo pozicijas Baltijos šalių draudimo rinkoje. Mes prisidedame prie sektoriaus plėtros ir demonstruojame stabilią ilgalaikę strategiją, siūlydami konkurencingą produktą Latvijoje, o netrukus ir Lietuvoje bei Estijoje. Šią investiciją, vertinant ateities potencialą, palaiko ir BTA akcininkai – „Vienna Insurance Group AG“, turintys ilgametę patirtį, investuojant skirtingose srityse. Didžiuojamės, kad pirmieji Baltijos šalyse sudarėme tokį sandorį su stabiliais, pripažintais ir patikimais partneriais“, – sako BTA valdybos pirmininkas Wolfgangas Stockmeyeris.

Baltijos šalių nekilnojamojo turto rinka greitai atsigavo po pernykščio susitraukimo ir šiuo metu demonstruoja gerus rezultatus. Tai skatina imtis naujų, šiuolaikiškų būstų, atitinkančių dabartinius Baltijos šalių gyventojų poreikius, plėtros.

„YIT strategija siekiama dalį savo būsto projektų portfelio parduoti kaip nuomos projektus instituciniams investuotojams, siekiant pagreitinti projektų įgyvendinimą efektyviai naudojant kapitalą. Labai džiaugiuosi, kad YIT sugeba sukurti ilgalaikę partnerystę, kurią įvertino toks profesionalus rinkos žaidėjas kaip BTA. Taip pat džiugu, kad mūsų dukterinės įmonės Baltijos šalyse gali pasiūlyti nuomojamus butus Baltijos šalių vartotojams kaip alternatyvą nuosaviems butams“, – sako Tomas Sandvikas, „Housing CEE YIT“ vyresnysis pirmininko pavaduotojas.

Projekto investicijų ir būsto paslaugų valdymas patikėtos patyrusiam partneriui – Estijos nekilnojamojo turto investicijų valdymo bendrovei „Lumi Capital“.

Partneriai sutarė neatskleisti galutinės investicijų sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius