-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Įsirengiau butą – kas toliau?

Perkant naujos statybos su daline apdaila butą, jo baigtumas būna 80-85 proc. Likusią dalį įsipareigoja įrengti pats pirkėjas. Tačiau ką daryti, kai baigiu darbus ir kaip padaryti, kad baigtumas būtų 100 proc.
Namų remontas
Namų remontas / 123RF.com nuotr.

Šį klausimą „Būsto ABC“ uždavė skaitytoja Alina ir jį atsakyti padeda „CEE Attorneys“ advokato padėjėja Lina Liogė.

L.Liogės teigimu, atlikus buto apdailos darbus 100 proc. baigtumu, asmuo privalo patikslinti buto kadastrinių matavimų duomenis Nekilnojamo turto registre.

„Tai reiškia, kad buto savininkas ar jo įgaliotas asmuo turi kreiptis į matininkus su prašymu parengti atnaujintą buto kadastro duomenų bylą, kurioje būtų užfiksuotas buto 100 proc. baigtumas. Matininkui suformavus atnaujintą buto kadastrinę bylą, buto savininkas Registrų centrui (klientų aptarnavimo padaliniui, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis) turi pateikti prašymą dėl buto kadastrinių duomenų patikslinimo ir atnaujintą buto kadastro duomenų bylą“, – paaiškino ji.

Tiesa, L.Liogė atkreipė dėmesį, kad buto 100 proc. baigtumu patikslinti kadastro duomenys bus įregistruoti Nekilnojamo turto registre tik tada, kai visas statinys, kuriame yra butas, bus įregistruotas 100 proc. baigtumu. Kitaip tariant, negalėsite įregistruoti buto baigtumo, kol daugiabučio statytojai to nepadarė.

„Taip pat rekomenduojama peržiūrėti ir notarinės buto pirkimo – pardavimo sutarties sąlygas, ar nėra papildomų buto savininko įsipareigojimų statytojui ar pardavėjui, pvz. informuoti apie buto įrengimo darbų pabaigą ir panašiai“, – sakė ji.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija yra projekto „Būsto ABC“ partneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius