-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Jei vienas gyventojas nesutiks su renovacija, kokios pasekmės gresia?

Daugiabučio renovacija dažnai tampa įtampų tarp kaimynų židiniu, tačiau surinkus reikiamą balsų skaičių, procesai paprastai pradeda judėti į priekį. Tačiau kas būna tiems, kurie nesutinka? Ar dėl to gali nukentėti? To 15min „Būsto ABC“ paklausė ekspertų.
Daugiaaukštis Vingio gatvėje prieš renovaciją ir po jos.
Daugiaaukštis Vingio gatvėje prieš renovaciją ir po jos. / Klaipėdos miesto sav. nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

„Jei visi daugiabučio gyventojai sutinka su namo renovacija, o vienas butas ne, kokios pasekmės?“ – klausė 15min „Būsto ABC“ skaitytojas Gintas.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) direktorius Valius Serbenta 15min „Būsto ABC“ atsakė, kad tam, jog prasidėtų daugiabučio namo renovacijos procesas, jam turėtų pritarti ne mažiau nei 55 proc. daugiabučio butų savininkų.

„Nepritarę butų savininkai, taip pat kaip ir pritarę, gauna valstybės paramą daugiabučio renovacijai. Visiems butų savininkams 100 proc. kompensuojamos projekto parengimo, administravimo ir techninės priežiūros išlaidos ir 30 proc. investicijų į energinį efektyvumą didinančias priemones“, – sakė jis.

Tačiau, V.Serbenta atkreipė dėmesį, jog išimtis taikoma kompensaciją šildymui gaunantiems gyventojams.

„Jiems valstybė kompensuoja visas daugiabučio renovacijos projekto įgyvendinimo išlaidas, tam balsavimo metu jie turi pritarti namo renovacijai. Priešingu atveju, netenkama kompensacijos šildymui ir reikia mokėti visas su renovacija susijusias išlaidas“, – komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius