-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Ką daryti, jei sugadini laminatą: kaip jį galima sutvarkyti / aptvarkyti?

Ką tik susidėjote naujas grindis, bet sugebėjote jas sugadinti? Ką daryti? Nejau reikės jas keisti? 15min „Būsto ABC“ paprašė ekspertų patarimo.
Sugadintas laminatas
Sugadintas laminatas / 123rf.com
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

„Unideco“ namų apdailos centre įsikūrusio grindų salono „Grindų arsenalas“ atstovė Elena Tichanovič aiškino, kad laminato įbrėžimus ar net gilesnius sugadinimus galima sutvarkyti dviem būdais.

Pats primityviausias būdas – bet kurioje statybinių prekių parduotuvėje nusipirkti spalvoto glaisto medžiui.

„Prieš tai nušveičiame visus nelygius kraštus, pašaliname viską, kas byra. Taip pat su tirpikliu pažeistą vietą nuvalome, kad būtų geresnis sukibimas. Paskui spalvotu glaistu, skirtu medienai, pažeistą vietą gražiai užglaistome. Tiesa, paprastai spalvoti glaistai skirti medienai neturi plačios spalvų paletės, todėl, žiūrint iš estetinės pusės, tai nebus pats gražiausias sprendimas. Atitaikyti tokią pačią spalvą, kokios yra laminatas, bus labai sudėtinga. Taisymai vis tiek bus matomi“, – sakė ji.

Tačiau, pasak E.Tichanovič, daugelis grindų gamintojų savo asortimente turi specialius sugadinimų remonto komplektus. Tai būtent laminato sugadinimams skirtų priemonių komplektai. Kadangi laminatas taip lengvai neįgeria į save medžiagas, gamintojai sukūrė specialų epoksido pagrindu pagamintą glaistą, kuris yra kur kas stipresnis nei įprastas medienai skirtas glaistas. Jis maišomas su spalvos pigmentu.

„Tokį komplektą sudaro baltas laminatui skirtas glaistas, keli pigmentai ir spalvų paletė, kuria vadovaujantis galima išgauti analogišką savo laminato spalvą.

Procesas vyksta taip pat – t. y. prieš tvarkant sugadinimą, nušveičiame visus nelygius kraštus, pašaliname visus nešvarumus, viską, kas byrą, toliau maišome laminato glaistą su tiek pigmentų lašų, kiek jų reikia norimai spalvai išgauti. Kiekviename komplekte visuomet pridedamos išsamios instrukcijos, kiek lašų, kokiam kiekiui glaisto reikia, norint išgaut norimą spalvą. Tokius specialius sugadinimams taisyti skirtus komplektus turi bene kiekvienas grindų gamintojas, tad atrasti savo laminato spalvą bus tikrai nesudėtinga.

Nors kaina tokių specialiai laminatui skirtų priemonių dažniausiai būna apie 15 eurų, pažeidimai bus sutaisyti kur kas tvirčiau. O vaizdo negadins kita spalva, kuri ilgainiui gali priminti ant grindų esančią dėmę“, – aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius