-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto pirkėjas apie dilemą „kotedžas ar butas“: rimtai įvertinkite šeimos įpročius

Bute su erdvia terasa privatumo daugiau nei kotedže su nedideliu nuosavu kiemu – tokią išvadą padarė Aistis Pakšys, su šeima Vilniuje ieškojęs naujo būsto. Jis pasakoja, kad didžiausia dilema buvo nuspręsti, ar įsikurti šalia miesto centro, ar pirkti kotedžą miesto pakraštyje. Pastaroji idėja viliojo, nes norėjosi savo kiemo, be to, už tą pačią sumą galima įpirkti didesnio ploto kotedžą nei butą.
Šeimos Kalėdos projekte „Miesto ritmu“
Šeimos Kalėdos projekte „Miesto ritmu“ / Bendrovės „Inreal grupė“ nuotr.

Vilniaus Pašilaičių rajone gyvenantis Aistis pasakoja, kad su šeima dažnai pasvarstydavo, kur būtų geriau gyventi – priemiestyje, ar miesto centre. Nutarus, kad naujas būstas pagerintų šeimos gyvenimo kokybę, teko sau atsakyti į šį klausimą.

„Kotedžas, pirmiausia, mums asocijavosi su didesniu privatumu ir daugiau gamtos, nei gyvenant daugiabutyje, todėl ir svarstėme šį variantą, bet dvejonių kėlė didelės laiko sąnaudos kelionėms į darbus, sporto klubus. Nusprendėme būti racionalūs: aplankėme draugus, gyvenančius kotedžuose, vieni netgi leido truputį pagyventi jų namuose. Nebuvo taip smagu, kaip įsivaizdavome. Supratome, kad esame labiau miesto žmonės, daugybė mūsų veiklų sukoncentruota centre ir kelionės iš priemiesčio pirmyn-atgal gerokai vargina. O išsvajoto privatumo visai nėra – jo daugiau bute su terasa. Todėl nusprendėme ieškoti buto šalia miesto centro su didele terasa“, – būsto paieškų patirtimi dalinasi Aistis.

Mes su šeima įvertinome savo pastarųjų metų įpročius: kur dažniausiai lankomės, kur leidžiame vakarus, ką veikiame savaitgaliais.

Jis sako, kad mėginant išsirinkti būstą iš pasiūlos, kokia dabar yra Vilniuje, sunkiausia ir svarbiausia yra nusistatyti kriterijus, pagal kuriuos vertinsite nekilnojamojo turto (NT) projektus. Aistis su šeima nusprendė, kad ieškos buto su erdvia terasa, kuri atstotų kotedžo kiemelį, taip pat – šalia miesto centro, kur kainos mažesnės, nei pačiame centre, bet geras susisiekimas.

Bendrovės „Inreal grupė“ vizualizacija / Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“
Bendrovės „Inreal grupė“ vizualizacija / Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“

Ieškojo vietos, kur buto vertė augtų

„Niekada negali žinoti, kada gali tekti parduoti būstą, todėl buto likvidumas buvo vienas iš mūsų reikalavimų. Šiuo klausimu tarėmės su draugais, konsultavomės su nekilnojamojo turto ekspertais, domėjomės Vilniaus savivaldybės planuojamais projektais, verslo projektais. Išsirinkome Šnipiškes, čia kuriasi naujas miesto centras. Dauguma žmonių dar įtariai žiūri į šį rajoną, bet akivaizdu, kad jis sparčiai keičiasi ir po kelerių metų nekilnojamojo turto vertė čia augs. Tada paiešką susiaurinome iki trijų daugiabučių projektų ir galiausiai nusipirkome butą projekte „Miesto ritmu“, nes čia buvo mums priimtiniausias kainos ir kokybės santykis“, – teigia Aistis.

Jis pasakoja, kad senos statybos butus iškart atmetė, nes būsto su didele terasa senuose butuose tiesiog nėra. Vis tik ir tarp naujos statybos butų tinkamų variantų ne itin daug – didžioji dalis būstų su erdviomis terasomis yra arba brangūs, arba per toli nuo centro.

Supratome, kad esame labiau miesto žmonės, daugybė mūsų veiklų sukoncentruota centre ir kelionės iš priemiesčio pirmyn-atgal gerokai vargina. O išsvajoto privatumo visai nėra – jo daugiau bute su terasa.

Bendrovės „Inreal grupė“ nuotr./Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“
Bendrovės „Inreal grupė“ nuotr./Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“

„Tektų aukoti arba buto plotą, arba lokaciją. Žodžiu, projektas „Miesto ritmu“ atitiko mūsų poreikius ir finansines galimybes. Dar patiko, kad lubos šiame daugiabutyje yra aukštesnės, nei standartiškai būna. Kaip pliusą vertinome tai, jog projektas yra B energinės klasės. Gal skamba keistai, bet įvertinome, kad dabar A ir B klasę skiria tik rekuperacija. Nusprendėme, kad labiau apsimoka mažiau mokėti už kvadratinį metrą B klasės name ir rekuperaciją įsirengti patiems. Juo labiau, iš draugų patirties žinome, kad kai kuriuose A klasės daugiabučiuose įrengiama bendra rekuperacija keliems aukštams ir negali jos reguliuoti pagal savo poreikius“, – kalba Aistis.

Būstą rinkitės pagal savo gyvenimo būdą

Naujo būsto ieškantiems žmonėms jis pataria sprendimų nepriimti spontaniškai – jei tik yra galimybė, reikėtų apžiūrėti draugų namus toje miesto vietoje, kuri patinka, išsiklausinėti detalių, kurias gali būti sunku įvertinti iš pirmo žvilgsnio. Taip pat pravartu rimtai apsvarstyti šeimos įpročius ir gyvenimo būdą.

„Mes su šeima įvertinome savo pastarųjų metų įpročius: kur dažniausiai lankomės, kur leidžiame vakarus, ką veikiame savaitgaliais. Pavyzdžiui, šiokiadieniais iš darbų, po sporto namo grįžtame vėlai, savaitgalius mėgstame leisti aktyviai – reiškia, parkas ar miškas šalia namų mums didelės vertės nekurtų, nes retai ten apsilankytume.

Mums didesnę vertę kuria gyvenimas šalia centro ir galimybė į darbą eiti pėsčiomis arba važiuoti dviračiu, mažiau laiko leisti kelyje. Būstas turi būti suderinamas su gyvenimo būdu – tai užtikrina geresnę gyvenimo kokybę“, – patarimais dalijasi Aistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius