-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvusio Lukiškių kalėjimo ateities veiklos modelį kurs „Newsec“

Turto bankui ieškant, kaip ateityje turėtų būti naudojami buvusio Lukiškių kalėjimo pastatai, galimybių studiją rengs nekilnojamojo turto bendrovė „Newsec advisers LT“. Ji kartu su Turto banku pradeda konsultacijas su verslu. „Newsec“ atstovas sako, kad norima surasti ir Vyriausybei pasiūlyti optimalų modelį.
Lukiškių kalėjimas
Lukiškių kalėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Newsec“ Tyrimų ir analizės grupės vadovo Baltijos šalyse Mindaugo Kulboko teigimu, įmonė jau kreipėsi į 700 įmonių ir asmenų – norima sužinoti ne tik institucijų, ne pelno organizacijų nuomonę, bet ir verslo interesus.

„Tikslas yra paruošti galutinį variantą iš aibės galimų: nuomos, išsipirkimo, viešosios ir privačios partnerystės, koncesijos ir t.t. bei Vyriausybei pateikti galutinį apsisprendimą, kuriuo keliu žengiam ilgalaikiam šio objekto įveiklinimui“, – BNS sakė M.Kulbokas.

Pasak jo, pirmuoju etapu potencialūs investuotojai bus kviečiami išsakyti savo susidomėjimą projektu, vėliau bus konkrečiai diskutuojama apie tinkamiausias bendradarbiavimo bei ilgalaikio komplekso įveiklinimo formas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kulbokas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kulbokas

„Tikslas, kad šis projektas taptų svarbiu ne tik miestui, bet ir valstybei, nes, mūsų požiūriu, Lukiškių kalėjimo istorija yra ne Vilnius, o Lietuva ir net plačiau. Ko gero, čia panašiai, kaip su Vilniaus stoties įveiklinimo projektu „Vilnius Connect“, kuris tapo regionui svarbus, tai Lukiškės pagal kontekstą irgi turėtų tapti ne tik miestui, bet ir valstybei svarbiu objektu“ – teigė „Newsec advisers LT“ atstovas.

Turto bankas už galimybių studijos parengimą ir kitas paslaugas „Newsec advisers LT“ sumokės apie 10 tūkst. eurų (be PVM).

Pasak Turto banko, dalis komplekso bus pritaikyta visuomenės poreikiams, o likusią dalį norima vystyti pasitelkiant privačias investicijas. Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius tikina, kad tam būtinas viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimas.

„Jau esame pradėję diskusijas su viešojo sektoriaus atstovais apie jų poreikius bei galimas veiklas, kurios galėtų būti vykdomos šiame objekte. Dabar kviečiame potencialius investuotojus išreikšti savo susidomėjimą projektu ir kartu ieškoti tinkamiausių komplekso įveiklinimo formų“, – pranešime teigė jis.

Jau esame pradėję diskusijas su viešojo sektoriaus atstovais apie jų poreikius bei galimas veiklas.

Pasak Turto banko, verslo apklausa vyks trimis etapais ir truks iki birželio. Kartu bus pradėtas rengti investicinis projektas, kuris iki liepos turėtų būti pristatytas Finansų ministerijai.

Projektą siekiama pripažinti svarbiu valstybei.

Kovo pradžioje Lukiškių kalėjimo komplekso laikinos nuomos konkursą dvejiems metams laimėjo renginių organizavimo bendrovės „Aštuntas elementas“ vadovaujama įmonių grupė.

Skelbta, kad Vilniaus centre esančiame komplekse bus galima vykdyti edukacines, kultūrines, menines, mokslines bei kitas veiklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius