-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios kepyklos vietoje iškilsiantis kvartalas išsiskirs duonos spalva

Buvusios duonos kepyklos teritorijoje Žirmūnuose iškils daugiabučių kvartalas. Planuojama, kad iki 2021 metų čia įsikurs daugiau nei 400 šeimų, o bendros investicijos į projektą sudarys daugiau nei 24 mln. eurų.
Daugiabučių gyvenvietės „Namų pynės“ vizualizacija
Daugiabučių gyvenvietės „Namų pynės“ vizualizacija

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ Tuskulėnų gatvėje baigia griauti buvusios „Vilniaus duonos“ kepyklos pastatus ir netrukus pradės naujo daugiabučių kvartalo „Namų pynės“ statybas.

Jos vyks 4 etapais: pirmiausia bus statomi du devynaukščiai, kuriuose

planuojama įrengti 138 nuo 1 iki 4 kambarių butus su balkonais ir terasomis. Tarp namų numatytos dvi vaikų žaidimo aikštelės, žalios zonos.

Planuojama, kad 1,3 hektaro dydžio buvusioje gamybinėje teritorijoje pirmieji gyventojai įsikurs kitų metų vasarą, o iki 2021 metų sklype iškils 7 A energinio naudingumo klasės daugiabučiai.

Anot „Eika“ plėtros direktoriaus Martyno Žibūdos, gyvenvietėje bus įrengtos antžeminės ir požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

„Eika“ nuotr./Senoji „Vilniaus duonos“ gamykla Tuskulėnų gatvėje
„Eika“ nuotr./Senoji „Vilniaus duonos“ gamykla Tuskulėnų gatvėje

Pranešime teigiama, kad pagrindinė gyvenvietės idėja siejama su 130 metų projekto vietoje veikusia senąja duonos kepykla.

„Kurdami naują gyvenvietę, įpinsime detales, kalbančias apie duoną, augimą ir namų jaukumą. Pastatų fasadų spalvas taip pat parinkome neatsitiktinai – jos simbolizuoja duonos ciklą, tai natūralios duonos ir žemės spalvos ir jų atspalviai“, – sako M. Žibūda.

Tuskulėnų gatvėje veikė vienas iš „Vilniaus duonos“ kepyklos padalinių, tačiau pastačius naują kepyklą ir logistikos centrą Aukštuosiuose Paneriuose, jis buvo uždarytas. Teritorijoje iš viso buvo 18 pokarinių XX amžiaus antros pusės statinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius