-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios tarpkolūkinės statybos organizacijos pastatas Tauragėje domina tik chuliganus

Tauragės ovarų mikrorajone, Smėlynų gatvėje, stūksantis nenaudojamas apgriuvęs privatizuotas buvusios tarpkolūkinės statybos organizacijos administracinis pastatas seniai piktina vietos gyventojus. Kas kelerius metus šis klausimas iškyla viešumon. Savivaldybės įpareigojimą susitvarkyti pastatą gavęs jo savininkas Petras Rakauskas nesitveria pykčiu – valdininkams jis siūlė patalpas paversti darželiu, tačiau valdžia siūlymą atmetė. Pastatas, anot jo, nedomina ir verslo, tik vietos chuliganus.
Prieš daug metų privatizuotas buvusios tarpkolūkinės statybos organizacijos administracinis pastatas – galvos skausmas jo savininkui, pirkti jo niekas nenori
Prieš daug metų privatizuotas buvusios tarpkolūkinės statybos organizacijos administracinis pastatas – galvos skausmas jo savininkui, pirkti jo niekas nenori / Daivos Žebelienės nuotr.

Dėl nenaudojamo pastato keliamų grėsmiųproblema buvo iškelta socialiniame tinkle. Jovarų mikrorajono gyventoja feisbuke rašo, kad apleistas, neaptvertas statinys vilioja vaikus, ten jiems landžioti pavojinga. Anot vietos gyventojos, į pastatą vaikai patenka per neužkaltus langus ir išlaužytas duris.

Į „Tauragės kurjerio“ užklausą apie apleistą pastatą Jovaruose Tauragės rajono savivaldybės administracija atsakė, kad pastato savininkui išsiuntė perspėjantį raštą dėl pastato būklės keliamo pavojaus jame ir šalia jo būnantiems žmonėms. Pastato savininko paprašyta užtikrinti, kad į pastatą neturėtų galimybės patekti pašaliniai asmenys, taip pat užtikrinti statinio techninės būklės priežiūros vykdymą. Statinio galimoms grėsmėms žmonių sveikatai ir aplinkai pašalinti buvo duotas terminas iki vasario 12 dienos.

„Smėlynų g. 2 pastatas yra nenaudojamas. Dauguma langų ir durų yra užkalti, tačiau kelios angos yra atviros. Apleistas statinys nėra aptvertas, todėl į jį gali patekti pašaliniai asmenys, kyla gaisro ar statinio avarijos tikimybė. Neprižiūrėdamas pastato, savininkas pažeidžia Lietuvos Respublikos statybos įstatymą ir naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarką“, – redakcijai rašė mero patarėja Rasa Liorančienė.

Šiuo metu nenaudojamo pastato langai užkalti, užlopyti lentomis, fanera ir skardomis, kad nebūtų paprasta į vidų įlįsti vaikui ar suaugusiajam. Tačiau, kaip redakcijai sakė pastato savininkas Petras Rakauskas, lentomis užkaltus langus ir duris nuolat kas nors atplėšia, pastatą apipaišo dažais.

„Vietos gyventojai skundžiasi, kad pastatas netvarkingas, o kas jį niokoja, langus daužo, nuplėšia lentas? Vietinis jaunimas, nes neturi ką veikti. Siūliau šį pastatą įsigyti savivaldybei. Galėjo įrengti darželį, bet ne, vietoj to dar ir buvusį Tauragės darželį pardavė, nors darželių grupėse trūksta vietų vaikams. Į Mažonus siūlo vežti. Arba galėtų įrengti socialinės globos, užimtumo ar paslaugų namus“, – pykčio neslėpė P.Rakauskas.

Paklaustas, už kiek parduotų pastatą, P.Rakauskas sakė nežinąs, pastaruoju metu apie tai nesvarstęs, nes niekas nesidomi. Anot jo, naujas verslas Tauragėje nesikuria, nes žmonių mažėja. Vyras prasitarė, kad savivaldybei tą pastatą galbūt galėtų ir padovanoti. Vyras neatskleidė, kas jį labiau supykdė – ar gautas raštiškas įpareigojimas sutvarkyti pastatą taip, kad į jį negalėtų patekti pašaliniai asmenys, ar tai, kad savivaldybė iš jo apleisto objekto neperka. P.Rakauskas nesusivaldęs rėžė, kad „pas rajono vadovus, matyt, smegenų nėra“.

Tauragės rajono savivaldybė „Tauragės kurjeriui“ anksčiau yra atsakiusi, kad P.Rakausko siūlymą įsigyti apleistą statinį atmetė, nes jis negyvenamosios paskirties, o statiniui sutvarkyti reiktų nemažai lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius