Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Civitta“ ir „Newsec advisers“ konsultuos, kaip geriau valdyti valstybės NT

Bendrovės „Civitta“ ir „Newsec advisers LT“ konsultuos Turto banką valdančią Finansų ministeriją, kaip geriausiai valdyti valstybės nekilnojamąjį turtą. Ministerija ir įmonės pasirašė 165 tūkst. eurų vertės sutartį. Pasak ministerijos Valstybės turto valdymo departamento direktorės Aušros Vičkačkienės, ketinama parengti ilgalaikes NT valdymo gaires, skirtas šiuo metu necentralizuotai valdomam valstybės turtui.
Turto bankas
Turto bankas / Beno Grigaravičiaus / 15min nuotr.

„Bus siekiama įvertinti turto įtaką viešųjų paslaugų kainai bei apsispręsti dėl atskiruose sektoriuose naudojamo turto valdymo būdų. Konsultantai pateiks rekomendacijas, kaip efektyviausiai turėtų būti valdomas šis turtas, taip pat dėl gairių įgyvendinimo veiksmų plano“, – BNS sakė A.Vičkačkienė.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovė „Ernst & Young Baltic“ (jos kaina – 237,8 tūkst. eurų), nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje.

Konkurso laimėtojas turės atlikti švietimo, sporto, sveikatos apsaugos, kultūros, socialinės apsaugos, vidaus reikalų, teisingumo įstaigų nekilnojamojo turto valdymo, išlaikymo bei įsigijimo finansavimo analizę, įvertinti turto centralizavimo alternatyvas bei pateikti rekomendacijas dėl jo valdymo.

Finansų ministerija ilgalaikes valstybės NT valdymo gaires rengia , rekomendavus Valstybės kontrolei. Planuojama, kad gairės ir planas bus parengti 2021 metais.

Šiuo Turto bankas yra pradėjęs penktąjį valstybės NT centralizavimo etapą ir šiemet planuoja perimti 200 tūkst. kv. m ploto administracinių patalpų iš Susisiekimo, Kultūros, Švietimo, mokslo ir sporto, Teisingumo ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų.

Perėmęs šį turtą, Turto bankas valdys 540 tūkst. kv. metrų ploto tokių pastatų – tai sudaro kiek daugiau nei 70 proc. šio turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius