Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Libeskindo dangoraižio statybos Vilniuje stabtelėjo, bet nesustojo

Žymaus architekto Danielio Libeskindo suprojektuoto dangoraižio statybos sostinės centre stabtelėjo, bet nesustojo, 15min tikino jo plėtotojai.
„k18B“ statybos Konstitucijos prospekte
„k18B“ statybos Konstitucijos prospekte / 15min nuotr.

Tarp Konstitucijos prospekto ir Upės gatvės esančioje statybvietėje – ramybė. Čia nėra sunkiosios technikos, nesimato ir žmonių.

Tačiau kalbas, kad projektas sustabdytas, neigia Marius Žemaitis, investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo „Lords LB Special Fund I“ antrinės įmonės „Investmira“ direktorius.

„K18B“ projektas toliau įgyvendinamas, jis nėra sustabdytas. Dėl išskirtinės pastato architektūros neplanuotai užtrukome detalizuodami techninius sprendinius ir derindami juos su rangovais, tačiau jau netrukus „Veikmės statyba“, projekto konstrukcijų dalies rangovas, atnaujins darbus visu pajėgumu“, – 15min komentavo jis.

15min nuotr./„k18B“ statybos Konstitucijos prospekte
15min nuotr./„k18B“ statybos Konstitucijos prospekte

15min primena, kad statybos prasidėjo praėjusių metų kovą. Anksčiau planuota, kad statybos darbai bus baigti 2021 metais.

Pastatą projektavo D.Libeskindo studija „Studio Daniel Libeskind“, kartu su partneriais Lietuvoje „Archinova“.

Bendras statinio plotas, be požeminės dalies, sieks 21,7 tūkst. kv. metrų.

Bendros investicijos į projektą turėtų siekti per 50 mln. eurų, iš kurių 2 mln. eurų planuojama skirti investicijoms į viešąją erdvę.

Pirmajame septynių aukštų pastate turėtų būti įrengtas 4 žvaigždučių „Radisson RED“ viešbutis. 10,2 tūkst. kv. m ploto viešbutyje numatoma įrengti iki 210 dviviečių kambarių, kultūrines poilsio erdves, restoranus su lauko terasa.

Biurus planuojama įrengti 7–20 pastato aukštuose. Bendras projektuojamų biurų plotas yra apie 11,5 tūkst. kv. m įskaitant pasitarimų kambarius, recepcijos ir poilsio zonas. Numatomas darbo vietų skaičius yra apie 1000 vietų.

Viešbučio ir biurų reikmėms projektuojama trijų lygių požeminė automobilių saugykla apie 13,7 tūkst. kv. m, talpinanti apie 258 automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius