-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danielis Libeskindas pradeda projektuoti pastatą dešiniajame Neries krante

Žymaus pasaulio architekto Danielio Libeskindo vadovaujama kompanija „Studio Libeskind“ pradėjo komercinio komplekso „k18B“ Vilniaus Konstitucijos prospekte projektavimo darbus. Jie turėtų būti baigti kitų metų pavasarį, o pastatas, viliamasi, dešiniajame Neries krante atvers duris po kelerių metų.
I vieta – „Studio Libeskind“
I vieta – „Studio Libeskind“ / „Studio Libeskind“ nuotr.

Pranešama, kad „Studio Libeskind“ ir nekilnojamojo turto investicijų fondo „Lords LB Special Fund I“ antrinė bendrovė „Investmira“ pasirašė projektavimo darbų sutartį. Pagal ją tarptautinė architektų komanda projektuos naująjį biurų ir viešbučio kompleksą.

Investicijos į kompleksą sieks per 40 mln. eurų.

„Projektuodami šį kompleksą norime sukurti naują XXI amžiaus Vilniaus traukos tašką, papildydami esamą architektūrinį ir istorinį šios vietos kontekstą“, – pranešime teigia D.Libeskindas.

Balandžio pabaigoje „Studio Libeskind“ laimėjo Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos bei investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ surengtą tarptautinį komplekso architektūrinės koncepcijos konkursą.

„Tikimės, kad projektavimo darbams vykstant pagal planą, dešinysis Neries krantas D.Libeskindo sukurtu pastatu pasipuoš po kelerių metų“, – pranešime spaudai cituojamas „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

„Studio Libeskind“ nuotr./I vieta – „Studio Libeskind“
„Studio Libeskind“ nuotr./I vieta – „Studio Libeskind“

Pasak jo, investicijos į kompleksą sieks per 40 mln. eurų. Biurų ir viešbučio kompleksas bus statomas teritorijoje tarp Konstitucijos prospekto ir Upės gatvės, ties Baltuoju tiltu. Planuojama, kad bendras pastato plotas sudarys apie 20 tūkst. kv. m, jame nuomojamuose biuruose bus įkurta apie 1 tūkst. darbo vietų. Viešbutyje planuojama apie 300 kambarių.

Balandį pristatytas projektas sukėlė diskusijų bangą Lietuvos architektų bendruomenėje. Vieni jam žarstė komplimentus, kiti smarkiai peikė. Pavyzdžiui, architektas Algirdas Kaušpėdas teigė, kad projektas drąsus ir veržlus.

„Projektas drąsus ir veržlus – šūkis siekti neįmanomo, šis pastatas kaip svajonė. Tiesa, man jo mastelis kelia abejonę – aš jį statyčiau didesnį, kad lyderiautų iš tiesų“, – balandį kalbėjo A.Kaušpėdas.

Tačiau kitam žymiam Lietuvos architektui Audriui Ambrasui D.Libeskindo projektas kėlė visiškai priešingas emocijas.

„Man šis projektas vienareikšmiškai sukelia atmetimo reakciją. Bet pabus ir žmonės pripras, bet čia kaip su fejerverkais – smagu kartą per metus, bet jei kas naktį prasidėtų, tai išvarytų iš proto“, – balandį komentavo jis.

Sauliaus Žiūros nuotr./Architektas Daniel Libeskind Vilniuje pristatė Modernaus meno centro muziejaus pastato projektą
Sauliaus Žiūros nuotr./D.Libeskindas Vilniuje pristatė Modernaus meno centro muziejaus pastato projektą

Tai ne pirmas D.Libeskindo darbas Vilniuje: architektas taip pat projektavo Modernaus meno centro pastatą bei sporto ir sveikatingumo centrą „Vilnius beacon“.

Architekto D.Libeskindo darbų gausu visame pasaulyje, tarp kurių Žydų muziejus Berlyne, Metropoliteno universiteto Doktorantūros centras Londone, M. Volio centras Barlano universitete Tel Avive. 2003 metais D.Libeskindas tapo vyriausiuoju Niujorko Pasaulio Prekybos Centro atstatymo architektu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius