Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos bankas savo paslaugų centrui išsinuomojo didžiulį verslo centrą Vilniuje

Danijos bankas „Danske Bank“ susitarė dėl dar tik statomo 12 tūkst. kv. m verslo centro Vilniaus Saltoniškių gatvėje nuomos. Tai – didžiausias nuomos sandoris rinkoje šiemet. Skelbiama, kad jame įsikurs banko Globalių paslaugų centras (GSL).
Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija
Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija

„Poreikis persikelti į naują pastatą kilo pirmiausia dėl spartaus organizacijos augimo: GSL yra didžiausias „Danske Bank“ grupės padalinys Lietuvoje. Planuojame, kad naujajame verslo centre 2017 metų pabaigoje įsikurs virš 900 darbuotojų“, – sako „Danske Bank“ nekilnojamojo turto plėtros vadovas Giedrius Lazickas.

Anot jo, per pastaruoju metu įmonė išaugo nuo 300 iki beveik 1 tūkst. darbuotojų.

Turės BREEAM sertifikatą

Verslo centrą vystančios bendrovės „M.M.M. projektai“ direktorė Natalija Monkevičienė sako, kad naujas „Danske Bank“ pastatas turės tarptautinį BREEAM sertifikatą. Juo ženklinami pastatai, per visą savo gyvavimo laikotarpį padarantys mažiausią poveikį aplinkai.

Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija
Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija

Teigiama, kad pastatas išsiskirs žemu triukšmo lygiu, o sudėtingi ventiliacijos bei drėkinimo sprendimai leis darbuotojams kvėpuoti gaiviu oru. Pastatą elektra aprūpins ant stogų sumontuoti fotoelementai, kurie turėtų pagaminti bent dešimtadalį reikalingos energijos.

Pranešama, kad dalis pastato ir aplinkinės teritorijos bus skirtos darbuotojų sveikatingumui skatinti ir aktualiausioms paslaugoms užtikrinti. Taip pat bus įkurtos atviros viešosios erdvės aplink pastatą su kavine, žaliosiomis bei tėvams skirtomis erdvėmis, nemokamu belaidžiu internetu, fontanu, žiemą galinčiu virsti ledo čiuožykla. Ieškoma sprendimų bendruomenės renginiams, atviriems mokymams ir dirbtuvėms.

Anksčiau skelbta, kad turto plėtros bendrovė „M.M.M. projektai“, kurią valdo Nerijus Numavičius, į Vilniuje planuojamą biurų kompleksą ketina investuoti apie 100 mln. eurų. Bendrovė planuoja statyti 12 tūkst. kv. m ploto 6 aukštų biurų pastatą – tai būtų pirmasis projekto etapas. 2 hektarų ploto teritorijoje planuojama iš viso pastatyti 4 komercinės paskirties 6-7 aukštų statinius, tačiau jų konkrečios paskirties bendrovė kol kas neatskleidžia.

Didžiausias nuomos sandoris

„Newsec“ Biurų paslaugų grupės vadovas Baltijos regione Martynas Babilas sako, kad šis sandoris iliustruoja jau keletą metų sostinėje vyraujančią tendenciją: tarptautinės bendrovės renkasi modernius, aukštos klasės biurus su pažangiais sprendimais ir išvystyta infrastruktūra.

„2015 m. modernių biurų Vilniuje išnuomota daugiausia tarp Baltijos šalių sostinių – bendras išnuomotas plotas siekė 52 tūkst. kv. m. Rygoje per tą patį laikotarpį išnuomota kiek mažiau nei 13 tūkst. kv. m biurams skirtų patalpų, Taline – 31,3 tūkst kv. m“, – teigia M. Babilas.

Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija
Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija

Pasak „Newsec“ atstovo, daugelyje Europos sostinių biurų segmente dėl augančios paklausos sąlygas pradeda vis labiau diktuoti nuomotojai ir laukiama kainų augimo.

Tačiau, Lietuvoje dėl numatomo staigaus pasiūlos šuolio veikiausiai kuriam laikui susiformuos „nuomininkų rinka“: derybose stiprės nuomininkų pozicijos dėl galimo ploto nuomos scenarijų pasirinkimo, profesionaliems plėtotojams statant naujus biurų projektus nuomininkams atsiranda daugiau galimybių rinktis kokybiškus, pasauliniu mastu konkurencingus pastatus.

„Pastebime, kad korporatyvinio nekilnojamojo turto rinka Lietuvoje bręsta – vis dažniau nuomininkai bendradarbiauja su korporatyvinio nekilnojamojo turto konsultantais, tariasi su profesionalais tam, kad pasiektų palankiausias sąlygas“, – teigia M. Babilas.

Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija
Verslo centro Saltoniškių g. vizualizacija

„Danske Bank“ ir „M.M.M. projektai“ sandoris – antrus metus iš eilės „Danske Bank“ sudaryta didžiausia verslo patalpų nuomos sutartis Lietuvoje. 2015 metais bankas IT paslaugų centrą (DGITL) įkūrė 7 tūkst. kv. m verslo centre „Uniq“. Šiuo metu „Danske Bank“ yra sudaręs nuomos sutartis su 5 skirtingais pastatais Vilniuje. Juose iš viso dirba apie 1700 „Danske Bank“ Grupės darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius