-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar vienas modernus sporto centras Lietuvoje – šįkart Gargžduose

Gargždai – dar vienas miestas, kuriame po kelerių metų išdygs modernus sporto centras. Pastatai Dariaus ir Girėno gatvėje 3 hektarų teritorijoje planuojami statyti 3 etapais, pradedant baseinu su pirtimis,vėliau bus statoma universali sporto salė ir galiausiai – ledo arena. Sporto kompleksas turėtų iškilti 2020 metais, o į projektą planuojama investuoti apie 11 mln. eurų.
Gargždų sporto centro modelis
Gargždų sporto centro modelis / Klaipėdos r. sav. nuotr.
Temos: 2 Gargždai Baseinas

Pirmame etape numatyta statyti baseiną su 25 metrų 4 plaukimo takais, nedidele pirčių ir pramogų zona. Čia bus administracijos patalpos. Baseinu vienu metu galės naudotis apie 180 žmonių.

Antruoju – universali 1,6 tūkst. kv. m ploto sporto salė. Numatyta įrengti 1000 sėdimų vietų žiūrovams ir modulines sustumiamas tribūnas. Čia galės vykti krepšinio, tinklinio, rankinio, salės futbolo, teniso, stalo teniso, sportinių šokių varžybos ir kiti renginiai.

Trečiuoju etapu planuojama statyti ledo ritulio areną su 200 sėdimų vietų tribūna žiūrovams.

Klaipėdos r. sav. nuotr./Gargždų sporto centro modelis
Klaipėdos r. sav. nuotr./Gargždų sporto centro modelis

Klaipėdos rajono sporto centro direktorius Vaidas Liutikas paaiškino, kad projektą trimis etapais numatyti vystyti, nes statant juos etapais, kiekvienas iš pastatų bus iki galo užbaigtas − kiekviename kitame etape jungiamas naujas pastatas.

3 ha plote planuojama pastatyti 10 tūkst. kv. metrų ploto kompleksą. Iš viso į projektą planuojama investuoti 11 mln. eurų, tačiau ši kaina gali pakilti. Tiksli pinigų suma ir finansavimo šaltiniai paaiškės tik kitais metais.

Šiuo metu yra rengiamas objekto techninis projektas. Tikimasi, kad šie darbai bus užbaigti iki 2017 metų vasario. Po to turėtų būti skelbiamas konkursas generalinio rangovui. Anot V.Liutiko, statybos darbai geriausiu atveju prasidės 2018 metais, o jeigu nekils nesklandumų, visas kompleksas turėtų būti pastatytas per 1,5-2 metus.

„Pirmiausiai Gargždams ir rajonui reikalingas baseinas. Daug žmonių važinėja į aplinkinius miestus, Klaipėdą 20-40 kilometrų. Atsiradus baseinui bus skiriamas didesnis dėmesys plaukimo mokymui ir sveikatos stiprinimui“, – sako V.Liutikas.

Konkurso sąlygose iškelta sąlyga, kad objektas turi būti A energinio efektyvumo klasės. Pastato šildymui bus, greičiausiai, naudojama geoterminė energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius