-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos „Lloyds“ nubaustas už nesąžiningą elgesį su klientais

Didžiosios Britanijos bankui „Lloyds Banking Group“ skirta 64 mln. svarų sterlingų bauda už nesąžiningą elgesį su būsto paskolų turėtojais, kuomet jie susidūrė su finansiniais sunkumais, praneša „The Guardian“.
„Lloyds“ bankas
„Lloyds“ bankas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Teigiama, kad nuo 2011 iki 2015 metų nesąžiningai elgėsi su 526 tūkst. klientų, kuriems nuo to laiko buvo grąžinta 300 mln. svarų sterlingų. Bankus prižiūrinti organizacija (FCA) nustatė, kad nors kreditų įstaiga problemą nustatė dar 2011 metais, „jis visiškai nesugebėjo ištaisyti problemų“.

Problema prasidėjo nuo to, kaip bankas rinko informaciją apie hipotekos klientus, kurie atsiliko nuo grafiko arba kuriems buvo sunku atlikti mokėjimus. Su klientais bendraujantys asmenys neturėjo tinkamos informacijos, kad galėtų įvertinti klientų aplinkybes.

Su klientais bendraujantys darbuotojai taip pat galėjo patvirtinti tam tikras apmokėjimo procedūras, kurių neprivalėjo patvirtinti aukštesnes pareigas užimantys kolegos. Tai sukūrė ne tokią lanksčią sistemą, kurioje jie nesugebėjo susitarti dėl tinkamos apmokėjimo tvarkos klientams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gelbėdama bankų sektorių Didžiosios Britanijos vyriausybė didina savo įtaką.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gelbėdama bankų sektorių Didžiosios Britanijos vyriausybė didina savo įtaką.

FCA teigimu, vėliau situacija dar labiau pablogėjo. „Lloyds“ sujungė hipotekų tvarkymo ir neužtikrintų paskolų skambučių tvarkytojų komandas. Daugybė svetainių, kurios specializavosi paskolų įsiskolinimuose, buvo uždarytos, o operacijos buvo perkeltos ten, kur asmenys bendraujantys su klientais buvo naujokai.

FCA teigimu, kiti bankai turėtų atkreipti dėmesį į šią baudą ir užtikrinti, kad jų pačių klientai nenukentėtų.

„Bankai privalo sąžiningai elgtis su klientais, net kai tie klientai turi finansinių sunkumų ar jiems sunku vykdyti savo įsipareigojimus.Nepakankamai supratę savo klientų aplinkybes, bankai rizikavo nesąžiningai traktuoti hipotekos įsiskolinimus daugiau nei ketvirtadaliui milijono klientų“, – kalbėjo FCA vykdomasis direktorius Markas Stewardas.

„Lloyds“ sutiko su FCA išvadomis, dėl kurių pradinė bauda buvo sumažinta 30 proc. iki 91,5 mln. svarų sterlingų. Kartu „Lloyds Banking Group“ atsiprašė savo klientų bei atlygino už papildomus, tuo metu taikytus mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius