-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimas atbuline data: namą jau pasistatęs vilnietis turi draustis nuo rizikų, kurių nebėra

Norėjęs registruoti prieš kelerius metus statyto namo pabaigą, vilnietis Rytis gerokai nustebo – paaiškėjo, kad namo statybų laikotarpiui reikėjo turėti draudimą. Vyras tikina apie tai nežinojęs, o draudimą gavęs atbuline tvarka. Vis dėlto Ryčiui keista, kodėl taikomi tokie biurokratiniai reikalavimai, jei statybos jau pabaigtos, o draudimo tikslas – apsidrausti nuo galimų praradimų. Dėl tokios tvarkos atsakingos institucijos bado pirštais viena į kitą.
Statybos
Statybos / Vida Press nuotr.

Prireikė drausti pasibaigusias statybas

Vilnietis Rytis15min pasakojo, kad leidimą namui statytis gavo dar 2015 metais, o po metų pradėjo statybos darbus. Šiuo metu vyras ruošiasi jį, liaudiškai tariant, „priduoti“ – registruoti statybų pabaigą.

Tačiau sužinojęs, kokių dokumentų tam reikia, vyras nustebo. Mat vienas iš privalomų veiksmų, kuriuos turi atlikti – draudimas atgaline data. Kitaip tariant, būtina gauti draudimą visam statybos, nors ji ir pasibaigusi, laikotarpiui.

„Tuo metu, kai stačiausi, to dar nereikėjo, o dabar paaiškėjo, kad reikia. Draudimas užrašė, kad statybos vykdytos 2017–2022 m.“, – 15min pasakojo vyras.

Jis teigė iš vienos draudimų bendrovės gavęs draudimo atbuline tvarka pasiūlymą ir suprantąs, kad tai – įprasta praktika, tačiau vyrui kyla klausimų: kodėl statyboms pasibaigus, kai nebėra kam nukentėti, tenka jas apdrausti.

Institucijos atkerta – Rytis pažeidė įstatymus, o retroaktyviai apsidrausti (tai reiškia gauti atsakomybės draudimą už praeityje atliktus statybos darbus) leidžiama, norint klientams padėti įgyvendinti įstatymo raidę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius