-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fontanų namai“ – kuriantiems laimingas istorijas

Šie metai – vieni palankiausių būstui įsigyti: bankai siūlo idealias sąlygas paskoloms, naujų projektų pasiūla kaip niekad didelė – vien sostinėje plėtojama daugiau nei 70 daugiabučių projektų. Aukščiausiais saugumo standartais, mažomis šildymo sąskaitomis, patikimais statytojais ir kokybiška apdaila pasigirti gali bene visi naujieji projektai. Ar šiandien galima dar kuo nors nustebinti būsto pirkėją?
„Fontanų namai“
„Fontanų namai“ / Užsakovo nuotr.

Pietinio Vilniaus renesansas

Prieš keletą metų pietiniame Vilniuje nekilnojamojo turto (NT) vystymo projektus pradėjo ne viena bendrovė, šalia Eišiškių plento ėmė dygti prabangios gyvenvietės. Kad mūsų NT projektų vystytojai neklydo pasirinkdami pietinį pakraštį, rodo šie pavyzdžiai: netoli „Venecijos“ ir „Burbiškių kalvų“ kvartalų iškilo prekybos slėnis „Nordika“, „Senukai“, šalia įsikūrė dvi parduotuvės „Maxima“, prekybos centrai „HyperRimi“ bei „Lidl“ ir didžiausia baldų gamintoja pasaulyje – „Ikea“. Pastaroji tyrė Vilnių 4–5 metus, kol pasirinko šią vietą kaip geriausią. Be to, „Nordikos“ plėtotojai šioje teritorijoje nusprendė investuoti dar 80 mln. Eur ir šiemet pradeda statyti „VNO verslo ir prekybos parką“.

Užsakovo nuotr./„Fontanų namai“
Užsakovo nuotr./„Fontanų namai“

Pietinėje Vilniaus dalyje, šalia Burbiškių draustinio, įsikūręs kvartalas „Fontanų namai“ savo koncepcija gerokai skiriasi nuo daugelio Lietuvos NT projektų: čia apsižvalgyti užsuka ne tik potencialūs būsto pirkėjai, bet ir išskirtinės aplinkos sužavėti turistai. Miško prieglobstyje esančio mažaaukštės statybos projekto aplinka nepalieka abejingų: unikaliame vidiniame kieme projektuojama šviečianti fontanų alėja, parkas bei įspūdingas profesionalių dizainerių kurtas sodas. Visai netoli yra kanalas su fontanais, upelis su norus pildančiomis auksinėmis žuvytėmis, pavėsinės su griliais, didžiulis parkas, supynės, batutai, sporto aikštynas, kino teatras, dviračių ir bėgimo takai, pirtis su sūkurine vonia (džiakuzi), gyvasis kampelis su ožkytėmis bei nuolat gausėjančia triušių šeimyna.

Kvartalo svečiams bei pirkėjams sunku patikėti, kad šis, atrodytų, atskiras ramybės ir harmonijos pasaulis visa tai čia pat – vos už 4 km nuo sostinės senamiesčio. Šalia kvartalo yra viskas, ko reikia: darželiai, poliklinika, viešojo transporto stotelės, didieji prekybos centrai. Ateityje planuojama netoliese atidaryti slidinėjimo trasą bei įkurti dar daugiau paslaugų ir pramogų įstaigų pirmuosiuose pastatų aukštuose. Būsimos Burbiškių Respublikos perspektyvos itin žavi jaunas šeimas bei investuotojus, todėl nors kvartalas „Fontanų namai“ dar tik statomas, didelė dalis butų jau parduota.

Būstas be pradinio įnašo

Įspūdinga aplinka garsėjantis projektas siūlo įvairaus dydžio – 18–100 kv. m – butus ir apartamentus. Visi jie racionaliai suplanuoti, turi erdvius balkonus ar terasas su vaizdu į mišką arba vidinį kiemelį. „Fontanų namuose“ siūloma unikali galimybė – įsigyti būstą be pradinio įnašo, su minimaliu 1000 Eur avansu, o likusią įnašo dalį sumokėti dalimis per ilgesnį terminą.

Be to, čia galima įsigyti butus ne tik su daline, bet ir su pilna apdaila. Tai ypač domina užsienyje gyvenančius ar įrengimo rūpesčiais nenorinčius apsikrauti gyventojus – kol jie ilsisi ar darbuojasi svetur, jų naujas būstas įrengiamas pagal iš anksto pateiktus pageidavimus.

Projekto partnerio nuotr./„Fontanų namai“
Projekto partnerio nuotr./„Fontanų namai“

Projektas labai sudomino įvairiuose miestuose bei šalyse gyvenančiųjų dėmesį: laikas apžiūroms rezervuojamas keliems mėnesiams į priekį. Tačiau per tą laiką juos dominantys butai gali būti nupirkti, todėl siūloma dar viena naujovė – virtualios apžiūros. Tuomet pardavėjas su klientu bendrauja per Skype, Viber ar kitą programėlę, butas apžiūrimas tiesiogiai internetu.

Nebijo būti kitokiais

Kvartalo „Fontanų namai“ koncepcija stipriai skiriasi nuo kitų, nes yra orientuota ne į kvadratinius metrus, o į gyvenimo būdą. Projektas puikiai atspindi vieno labiausiai patyrusių Lietuvos architektų-urbanistų Mindaugo Pakalnio filosofiją, teigiančią, kad „protingas vystymas visada įsiklauso į greta gyvenančios bendruomenės rūpesčius, išklauso pageidavimus, investuoja į savo kuriamas ar greta esančias viešąsias erdves ir infrastruktūrą, taip kurdamas papildomą naudą projektui.“

Kam skirtas pietinės Vilniaus dalies akcentu tapsiantis kvartalas? Į šį klausimą atsako jo šūkis – „Kuriantiems laimingas istorijas“! Projekto „Fontanų namai“ tikslas parodyti, kad namai – tai kur kas daugiau nei pastatas. Namai – tai vieta, kurioje norisi sukurti savo laimingą istoriją.

Įdomūs faktai

Pernai policija pirmuosius šio vystytojo kvartalus – „Veneciją“ ir „Burbiškių kalvas“ – nurodė kaip vienus saugiausių sostinėje.

Gimstamumas būsimoje Burbiškių Respublikoje – vienas didžiausių šalyje, todėl vystytojas itin daug dėmesio skiria vaikų gerovei. Projektas idealiai pritaikytas vaikams: grynas oras, gamta, vandens pramogos, bendruomeniškumą skatinančios šventės, gyvūnai, batutai ir sūpynės – tai žavi vaikus bei padeda jiems pamiršti kompiuterinius žaidimus, patirti tikrą vaikystės džiaugsmą.

Naująjį kvartalą papuoš 10 fontanų, o centrinėje aikštėje bus pastatytas įspūdingo dydžio klasikinio stiliaus fontanas.

Kvartalo grindinyje bus įmontuota stebuklinga norus pildanti plytelė, atvežta tiesiai iš popiežiaus rezidencijos – Vatikano.

„Fontanų namai“ ir ankstesni šio vystytojo projektai yra populiariausi tarp gyvūnų augintojų. Itin didelės žaliosios erdvės kvartalo kieme bei aplink esantys miškai su pasivaikščiojimo takeliais žavi ir gamtos mylėtojus, ir jų augintinius.

Apie išskirtinę kvartalo aplinką rašo ir užsienio spauda, o idėjų pasisemti atvyksta ir Europos, ir kitų žemynų vystytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius