-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta Vilniaus vakarinio aplinkkelio – dar vienas didžiulis prekybos centras

Prie pat Vilniaus vakarinio aplinkkelio, Pavilnionių gatvėje, suplanuotas dar vienas prekybos centras. Iš viso čia turėtų iškilti 33,4 tūkst. kv. m ploto statinys.
Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras
Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras / „Unitectus“

Vilniaus miesto savivaldybėje paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad objektas iškils sklype adresu Pavilnionių g. 55. Bendrovės „Dakus“ užsakymu „Unitectus“ parengtame projekte nurodoma, kad statybos vyks 31,2 tūkst. kv. m ploto sklype. Bendras A+ energinės klasės, dviejų aukštų pastato plotas – 33,4 tūkst. kv. metrų.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad leidimas prekybos centro statybai išduotas dar 2009 metais, tačiau dabar koreguojamas senas techninis projektas.

„Projektu mažinamas pastato tūris, dydis (nuo 43,1 tūkst. kv. m, taip pat vietoje 4 aukštų planuojamas 2 aukštų statinys, – 15min), keičiama technologija, didinamas želdynų kiekis, daroma jungtis su aplinkkeliu – gatvės su žiedu“, – rašoma dokumente.

„Unitectus“/Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras
„Unitectus“/Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras

Sklype ketinama įrengti 668 vietas (vietoje 680) automobiliams su 8 elektromobilių įkrovimo vietomis.

Dokumente skelbiama, kad pastatas bus sudarytas iš trijų dalių: prekybos paskirties korpuso ir daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ir maitinimo paskirties pastato (galimo užstatymo) korpuso šiaurinėje dalyje.

„Trijų aukštų korpuse planuojamas prekybos centras su pirmame aukšte prekybos sale su lauko prekyba šalia. <...> Antrame aukšte pagrindinė maisto prekybos salė su prekybiniu pasažu, atskiromis nuomos parduotuvėmis. Trečiame aukšte numatomas sporto klubas. Visus aukštus junks travalatoriai su natūraliu apšvietimu iš rytinės pusės. Atriumo viršuje numatytas stoglangis natūraliam vidaus bendros erdvės apšvietimui. Antrame aukšto korpuse projektuojamos atskirai veikiančios parduotuvės su tiesioginiais įėjimais iš lauko. Visų parduotuvių, išskyrus šiaurinėje dalyje planuojamą restoraną ir kelias parduotuves, vienintelis įėjimas yra iš prekybinio pasažo. Restoranui papildomai numatomas tiesioginis išėjimas į lauką, kur vasaros metu galima būtų įrengti lauko terasą“, – dėstoma rašte.

„Unitectus“/Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras
„Unitectus“/Pavilnionių g. 55 planuojamas prekybos centras

Projektiniuose pasiūlymuose taip pat nurodoma, kad pastate dviem pamainomis dirbs apie 277 žmonių, o bendras aptarnaujamų žmonių skaičius turėtų siekti 1250.

Registrų centro duomenimis, „Dakus“ netiesiogiai (per įmones „Lemista“, „Nodeta“ ir „Ambro invest“) valdo vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Giedrius Barysas, taip pat Patrikas Žala, Vaidas Kaulius ir Dainius Gurevičius.

Kils ir daugiau prekybinių statinių

15min primena, kad netoliese, Pavilnionių g. 63, suplanuotas kitas prekybos centras. 3,3 ha ploto sklype turėtų iškilti iki 20 tūkst. kv. m ploto prekybos pastatas. Į projektą įmonė „Novatoriai“ ketina investuoti 25 mln. eurų. Tačiau šie planai supykdė gyventojus, kurie tikina, kad statinys iškils tiesiai prieš langus.

Pavilnionių gatvėje taip pat suplanuota ir „Rimi“ parduotuvė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Automobilių spūstys Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Automobilių spūstys Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje

Kiek toliau, Vytauto Pociūno gatvėje, statomas keturių aukštų, 80 tūkst. kv. m ploto prekybos centras. 3,2 ha ploto teritorijoje iškilsiančiame pastate turėtų įsikurti didžiausias Baltijos šalyse išparduotuvių tinklas, taip pat kavinės, sporto klubas, batutų centras, kino teatras bei maisto prekių parduotuvė.

Investicijos į projektą turėtų siekti apie 75 mln. eurų.

VŽ rašė, kad dėl nuomos preliminariai susitarta su „Rimi“, „Apranga“, „Puma“, „Membershop“, „Danija“, „Guess“ ir kitomis bendrovėmis. Taip pat apie tai, kad ketina įsikurti, pranešė ir tinklo „Lemon Gym“ sporto klubas, kuris planuoja investuoti 600 tūkst. eurų į 1,5 tūkst. kv. m ploto patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius