-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griovėjai jau prie „Nidos seklyčios“: statinio neliks iki kovo

Pirmadienį, kaip ir buvo žadėta, statybininkų būrys pasirodė prie legendinių svečių namų „Nidos seklyčia“. Tik šį kartą ne statyti, o griauti: bus įgyvendinamas prieš kelerius metus priimtas teismo sprendimas dalį komplekso nugriauti.
Statybininkai pirmadienį gūžėjo į "Nidos seklyčią", kur prasidėjo svečių namų griovimo darbai.
Statybininkai pirmadienį gūžėjo į "Nidos seklyčią", kur prasidėjo svečių namų griovimo darbai. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

15min penktadienį rašė apie tai, kad dalis „Nidos seklyčios“ komplekso liks tik istorija. Po penkiolika metų trukusio bylinėjimosi prieitas kelio galas: svečių namai, kur vykdavo pobūviai, bus nugriauti. Kaip pasakojo bendrovės „Robala“, valdančios „Nidos seklyčią“, direktorius Romas Kvaselis, griovimo darbai bus baigti iki kovo.

Statinio statybų istorija teismuose atsidūrė prieš daugiau nei penkiolika metų. Statinys, anot R.Kvaselio, buvo rekonstruotas gavus visus leidimus. Buvo netgi gauta Europos Sąjungos parama.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Darbininkai prie „Nidos seklyčios“
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Darbininkai prie „Nidos seklyčios“

Tačiau prabėgus keleriems metams po rekonstrukcijos, kai statinys buvo pripažintas tinkamas naudoti, prasidėjo ilga kelionė po teismus. Imta motyvuoti, kad stiklinė statinio dalis nebūdinga Kuršių nerijai, darko kraštovaizdį, naikinti leidimai statybai.

R.Kvaselis skaičiuoja, kad nuostoliai gali siekti apie 2,5 mln. eurų. Tiek jis tikisi prisiteisti iš valstybės už tai, kad jam tenka mokėti už „valdininkų klaidas“. Precendentų Kuršių nerijoje jau yra – nugriovus žuvies restoraną Juodkrantėje, statytojams pavyko prisiteisti iš valstybės solidžią kompensaciją.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Bus nugriauta dalis „Nidos seklyčios“
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Bus nugriauta dalis „Nidos seklyčios“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius