Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gyvenimas Kalnėnuose – kodėl vilniečiai veržiasi į šį rajoną?

Nekilnojamo turto ekspertai prognozuoja, kad Kalnėnų rajonas po dvejų metų bus visiškai apgyvendintas. Rytinėje Vilniaus pusėje esančioje gyvenvietėje jau keletą metų kyla individualūs namai ir kotedžai. Pasak kotedžų projektą „Kalnėnų slėnis“ vystančios bendrovės „Indema“ vadovo Rolando Vasiliausko, ši vieta šeimoms patraukli pirmiausia savo geografine padėtimi – ir netoli Vilniaus centro, ir vietovė apsupta unikalios gamtos, šalia valstybės saugomo draustinio.
Kalnėnų Slėnis
Kalnėnų Slėnis / Partnerio nuotr.

Į Kalnėnų rajono populiarumą yra priversta reaguoti ir Vilniaus miesto savivaldybė – jos bendrajame plane jau numatytas vaikų darželio ir mokyklos projektas, elektromobilių dalijimosi sistemos punktas su įkrovimo stotele, dviračių nuomos punktas bei planuojamas naujas dviračių takas. Šis netoli Vilniaus centro esantis rajonas sulaukė ir privačių investuotojų dėmesio –statoma Karalienės Mortos mokykla su vaikų darželiu „Vaikystės sodas“, jų atidarymas planuojamas 2019-2020 mokslo metais. O po trejų metų Kalnėnuose planuojama atidaryti ir naują teniso centrą.

10 minučių iki centro

Anot R. Vasiliausko, rajono patrauklumas dažnai matuojamas laiku, per kurį galima pasiekti miesto centrą. Nuo Kalnėnų iki sostinės centro – 6 kilometrai ir šį atstumą įveikti užtrunka apie 10 minučių.

Šiuo metu jau yra parengtas Žirnių ir Liepkalnio g. sankryžos rekonstrukcijos techninis projektas – planuojama statyti dviejų lygių sankryžą, tai leis ženkliai pagerinti šios sankryžos pravažumą, tuo pačiu ir susisiekimą.

„Kalnėnai niekada netaps eiliniu Vilniaus miegamuoju rajonu, kurio gyventojai kiekvieną rytą ir vakarą po kelias valandas dūsta spūstyse, nes šioje teritorijoje ribojama daugiaaukštė namų statyba ir tai daro šį rajoną išties patraukliu“, – sako R. Vasiliauskas.

Pasiekti bet kurį kitą Vilniaus rajoną iš Kalnėnų net ir piko metu užtrunka apie keliolika minučių ir tai padaryti leidžia šalia nutiestas aplinkkelis. Kelios minutės ne tik iki artimiausio „Nordika“ prekybos centro, bet ir iki įvairių pramogų vietų – Liepkalnio slidinėjimo trasų ar „Wake Town“ vandenlenčių centro. Pačiuose Kalnėnuose planuojama įrengti teniso kortus.

Partnerio nuotr./„Kalnėnų Slėnis“ – kotedžai Vilniuje
Partnerio nuotr./„Kalnėnų Slėnis“ – kotedžai Vilniuje

Visada švarus oras

Rinkdamiesi vietą, kur statyti kotedžų miestelį, „Kalnėnų slėnio“ projekto plėtotojai sako, kad prioritetą kėlė ekologiškai aplinkai.

„Šis rajonas geografiškai išsidėstęs gerokai aukščiau nei didžioji dalis kitų Vilniaus mikrorajonų, šalia nėra pramonės įmonių, todėl šioje vietoje visuomet grynas oras. Tą rodo atliekami oro taršos matavimai, patvirtinantys, kad Kalnėnų rajonas yra vienas ekologiškiausių Vilniuje“, – teigia „Kalnėnų slėnio“ projekto sumanytojas.

Netoliese esantis Ribiškių kraštovaizdžio draustinis ir per jį einantis pažintinis takas, Pavilnių regioninis parkas bei Nemėžio ežeras čia vilioja ne tik naujakurius, bet ir gamtos pasiilgusius vilniečius.

Patogu šeimoms su vaikais

Uždaroje „Kalnėnų slėnio“ gyvenvietėje jau rezervuoti arba išparduoti beveik visi 52 kotedžai. Šių metų antroje pusėje bus pradėtas dar vienas – ketvirtasis – statybų etapas, kurio metu bus pastatyta 30 kotedžų.

Pasak, R. Vasiliausko, daugumą anksčiau pastatytų kotedžų įsigijo šeimos su vaikais ar planuojančios jų turėti ateityje. Vienas didžiausių šio projekto privalumų – dvibučiai kotedžai. Tai leidžia šeimai susikurti kur kas didesnį privatumą nei gyvenant daugiabučiame kotedže. Visa teritorija yra aptverta, sukurta saugi gyvenamoji aplinka.

„Projektuodami šią uždaro tipo gyvenvietę galvojame apie šeimas ir apie namus, kuriuose patogu auginti vaikus. Visi dabar mūsų statomi kotedžai yra kiek daugiau nei 100 kv. m ploto, kiekvienam iš jų priklauso iki 3,5 arų sklypo. Itin erdvūs vidiniai kiemai, kuriose galima susikurti jaukią asmeninę erdvę, yra vienas didžiausių šio projekto išskirtinumų“, – sako „Kalnėnų slėnio“ atstovas.

Kiekvienai šeimai priklauso net po dvi parkavimo vietas antžeminiame parkinge, taip pat naujakuriai iškart gauna ir sutvarkytą infrastruktūrą. Pasibaigus statybos darbams, bus suprojektuota rekreacinė ir poilsio zonos.

Vilnius yra unikali Europos sostinė – čia galima gyventi beveik miesto centre ir tuo pačiu
gamtos prieglobstyje. „Kalnėnų slėnis“ – viena tokių vietų, kurių naujakuriams pati gyvenimo erdvė tampa kasdienio džiaugsmo šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius