Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Hanner“ buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje suplanavo antrą biurų pastatą

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje sostinės Šeimyniškių gatvėje suplanavo antrą biurų pastatą, pavadintą „Business Stadium North“. Kada prasidės statybos ir kiek planuojama investuoti, bendrovė kol kas nekomentuoja.
„Business Stadium North“
„Business Stadium North“ / „NOR3D“ vizualizacija

„Hanner“ antrinės bendrovės „Promola“ užsakymu, „Senamiesčio projektai“ pateikė projektinius pasiūlymus, kuriuose rašoma, kad Šeimyniškių gatvėje turėtų iškilti 16 tūkst. kv. metrų ploto, 8 aukštų, A+ energinio naudingumo klasės biurų pastatas.

„Planuojamo pastato vieta yra šiaurinėje stadiono teritorijos dalyje ir ant buvusio stadiono pastato „neužlipa“, o yra planuojamas statyti šalia“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Vykdomieji projekto projektuotojai – „Senamiesčio projektai“ ir danų architektai „Square One“, taip pat pastatą projektavo architektai iš danų architektūros kompanijos „NOR3D“.

„Senamiesčio projektai“ vizualizacija/„Business Stadium North“
„Senamiesčio projektai“ vizualizacija/„Business Stadium North“

Dokumente nurodoma, kad šiuo metu teritorijoje vykdomi paruošiamieji statybos darbai.

„Vakarinėje jos dalyje baigiami viešbučio ir dviejų administracinių statinių, sujungtų uždaru vidiniu kiemu, statybos darbai. Planuojamo naujo administracinio pastato vieta numatyta lygiagrečiai Šeimyniškių gatvei, šiaurinėje kvartalo dalyje“, – teigiama dokumente.

Architektai nurodo, kad pastatas bus išskaidytas į du tūrius, kurie tarpusavyje bus sukabinti ilgomis kraštinėmis, taip sukuriant „didelio mastelio „urbanistinį langą“ – atrijų, kuris eina per visą pastato gylį“.

Šiuo metu teritorijoje statomas beveik 16 tūkst. kv. m ploto, 8 aukštų verslo centras „Business Stadium West“, į kurį investicijos turėtų siekti 25 mln. eurų. Anksčiau skelbta, kad šio pastato statybas numatoma baigti 2018 metų trečiąjį ketvirtį.

VIDEO: Pasidairykite: kaip atrodys vietoje „Žalgirio“ stadiono iškilsiantis „Verslo stadionas“?

Taip pat bendrovė greta buvusio stadiono įgyvendina daugiabučių projektą „Centro Rezidencija“. Iš viso projekte numatyti dar 6 daugiabučiai. Šiuo metu statomi du pastatai, kuriuose bus įrengta 115 butų, o investicijos į projektą turėtų siekti apie 6 mln. eurų. Pirmo etapo statybas numatoma baigti 2018 metų IV ketvirtį.

Taip pat teritorijoje įrenginėjama promenada, turėtų atsirasti ir aikštė, o viešąsias erdves projektavo Londono kraštovaizdžio architektų studija „Martha Schwartz Partnership“.

Šių metų balandį teritorijoje duris atvėrė pirmasis statinys – 4 žvaigždučių viešbutis „Courtyard by Marriott“. Į 199 kambarių viešbutį „Hanner“ investavo 20 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, kad iš viso 8 ha ploto teritorijoje sostinėje numatyta 120 tūkst. kv. m ploto biurų patalpų, o po visa teritorija bus įrengta 2 tūkst. vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Iš viso į teritorijos plėtrą planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų.

Projekto viešas svarstymas su visuomene įvyks liepos 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius