-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hanner“ skelbia architektūros konkursą naujam verslo centrui buvusioje „Žalgirio“ stadiono teritorijoje

Buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje administracinio pastato „Business Stadium North East“ architektūrinė idėja bus renkama „Hanner“ paskelbto atviro konkurso būdu. Norinčiųjų jame dalyvauti paraiškų laukiama iki gegužės 24 dienos, o pačių pasiūlymų iki birželio 25 dienos.
Buvusio „Žalgirio“stadiono vietoje statomas verslo centras
Buvusio „Žalgirio“stadiono vietoje statomas verslo centras / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Naujasis 15,5–16 tūkst. kv. metrų ploto, 7–8 aukštų verslo centras planuojamas šalia Šeimyniškių g., šiaurinėje „Business Stadium“ kvartalo dalyje. Kiekviename jo aukšte numatoma galimybė dalinti biurus skirtingais plotais, pritaikant juos ten įsikursiančių įmonių poreikiams, po pastatu planuojama požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Siekiame atrinkti architektų komandą, kuri pasiūlys estetiškai modernius, racionalius ir tvarius sprendimus. Siūlomas pastato projektas turėtų harmoningai įsilieti į esamą teritoriją, atitikti jos plėtros viziją bei patenkinti tiek verslo, tiek miesto lūkesčius“, – pranešime konkurso svarbą kalbėjo „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Buvusio „Žalgirio“stadiono vietoje statomas verslo centras
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Buvusio „Žalgirio“stadiono vietoje statomas verslo centras

Teigiama, kad atrenkant geriausią projektą daug dėmesio bus skiriama kuriamos aplinkos kokybei, ilgaamžiškumui, vientisai architektūrinei idėjai ir estetikai. Bus vertinamas pastato inovatyvumas bei atitiktis darnaus vystymosi principui. Konkursui pateiktus pasiūlymus vertins komisija, sudaryta iš architektų ir „Hanner“ atstovo.

Laimėtojas ir prizininkai bus paskelbti liepos 8 dieną. „Hanner“ inicijuos derybas dėl tolimesnio projektavimo darbų su geriausiai įvertintų darbų autoriais.

„Business Stadium“ kvartalo koncepcija
„Business Stadium“ kvartalo koncepcija

Šiuo metu šioje Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių ribojamoje teritorijoje, kur ir iškils „Business Stadium North East“, jau yra pastatytas verslo centras „Business Stadium West“ ir viešbutis „Courtyard by Marriott“, šalia jų baigiama įrengti viešoji erdvė pėsčiųjų promenada. Taip pat šalia yra statomas verslo centras „Business Stadium North“ ir plėtojamas gyvenamųjų namų kvartalas „Centro Rezidencija“.

Iš viso į kvartalo plėtrą "Hanner" planuoja investuoti 200 mln. eurų, čia turėtų iškilti apie 100 tūkst. kv. metrų ploto biurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius