Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„I asset management“ fondas investicijoms į studentų būsto projektus numatė 20 mln. eurų

Investicijų valdymo bendrovės „I asset management“ steigiamas fondas studentų būsto projektams pirmuoju etapu numatė 20 mln. eurų investicijas.
Diplomų įteikimo ceremonija
Studentas

„Baltijos šalyse matomas užsienio studentų skaičiaus augimas, universitetai aktyviai kuria studijų programas anglų kalba, todėl medicinos, biotechnologijų, IT studijų kryptys pritraukia vis daugiau užsienio studentų. Tai sudaro prielaidas paklausos augimui. Antra – studentai, ypač užsienio, labiau nori kokybės. Seno tipo bendrabučiai daugeliu atveju visiškai netenkina jų poreikių. Kai kurie universitetai kokybiško apgyvendinimo trūkumą įvardija kaip vieną iš esminių kliūčių pritraukiant užsienio studentų“, – pranešime sakė fondo „IAM European Co-living Fund“ valdytojas Karolis Šarūnas.

Jo teigimu, COVID-19 pandemija turės trumpalaikę įtaką studentų mobilumui.

„Studijos universitete yra esminis žingsnis į kvalifikuoto darbo rinką ir vienas svarbiausių etapų jauno žmogaus gyvenime. Nematome, kad tai greitu metu galėtų pasikeisti, ypač taip sparčiai augant žinių ekonomikai“, – pranešime teigė K.Šarūnas.

„IAM European Co-living Fund“ investuos į statomus ir veikiančius studentų būsto projektus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europoje. Per penkerius metus bus siekiama suformuoti bent 2 tūkst. kambarių portfelį, ir pasiekti virš 100 mln. eurų valdomo turto vertę.

Pirmuoju etapu per 2020-2021 metus fondas siekia pastatyti arba įsigyti iki 1 tūkst. kambarių ir investuoti iki 20 mln. eurų.

Pasak K.Šarūno, fondas šiuo metu jau yra susitaręs dėl 50 proc. studentų bendrabutį „Solo society“ Kaune valdančios bendrovės akcijų įsigijimo už neįvardijamą kainą. Likusią dalį akcijų toliau valdys projektą plėtojusios bendrovės „Eika“ savininkai, o akcijas fondas perka iš pastarųjų partnerių.

„Šiame objekte matome aiškų plėtros potencialą, taip pat jau sukauptą valdymo patirtį, kurią galėsime pritaikyti kituose projektuose“, – pranešime teigė K.Šarūnas.

Fondas taip pat planuoja plėtoti studentų bendrabučio projektą sostinės Santaros gatvėje – čia planuojamas apie 6 tūkst. kv. m ploto pastatas, kuriame bus 200 kambarių. Į šį projektą fondas ketina investuoti iki 7,5 mln. eurų.

„Jis bus šalia Santaros klinikų ir netoliese statomo Vilniaus universiteto medicinos fakulteto mokslo centro. Projektas bus orientuotas į šio fakulteto užsienio studentus. segmentą. Šiuo metu pastatas projektuojamas, statybos valdymo paslaugas projektui teikia bendrovė „VPH“, – pranešime sakė K.Šarūnas.

„Artimiausiu metu numatome ir plėtrą Rygoje, žiūrime ir į kitus objektus Baltijos šalyse. Tolimesnė plėtra numatoma didžiuosiuose Lenkijos, tiriamos ir kitų miestų, kaip Budapešto, Prahos, Vienos rinkos“, – pridūrė jis.

Birželio pradžioje Lietuvos banko Priežiūros taryba pritarė uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirto sudėtinio fondo „IAM European Co-living Fund“ taisyklėms.

Skelbta, jog 2018 metais „Eika“ su partneriais Kaune atidarė studentų bendrabutį „Solo society“. Pastatą jam bendrovės įsigijo 2017-aisiais iš valstybės valdomos įmonės „NT valdos“ už 2,82 mln. eurų. Iš viso į šį projektą „Eika“ su „Etapas group“ investavo 7,4 mln. eurų.

Šiuo metu „I asset management“ šešis fondus, kurių vienas – „Nordic airport hotels fund“ investuoja į nekilnojamąjį turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius