-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„I asset management“ investicija į oro uostų viešbučius – Rygoje atidarytas „Hampton by Hilton“

„I asset management“ investicijų bendrovės fondas „Airport Hotels Fund“ sėkmingai užbaigė trečiąjį investicinį projektą Centrinės ir Rytų Europos regione – Lietuvos investuotojų lėšomis prie pat Rygos oro uosto pastatytas ir oficialiai atidarytas viešbutis „Hampton by Hilton Riga Airport Hotel“ . Bendrai į projektą Rygoje fondas sutelkė ir investavo 13,8 mln. EUR, rašoma pranešime spaudai.
Hampton by Hilton
Hampton by Hilton

7135 kv. m. ploto trijų žvaigždžių viešbutyje įrengti 189 kambariai, verslo centras, sveikatingumo klubas ir 90 automobilių vietų aikštelė, įkurtos šešios elektromobilių įkrovimo stotelės. Tai pirmasis „Hampton by Hilton“ franšizės viešbutis Baltijos šalyse.

Fondui „Airport Hotels Fund“ dabar priklauso trys pilnai veikiantys oro uostų viešbučiai – „Park Inn by Radisson“ Vilniuje bei du „Hampton by Hilton“ viešbučiai Krokuvoje ir Rygoje.

„Rygos oro uosto prieigose pastatėme pirmąjį tarptautiniu prekės ženklu veikiantį viešbutį, vos kilometro atstumu nutolusį nuo skrydžių terminalo. Šio tarptautinio oro uosto potencialas yra didžiulis - jis aptarnauja beveik 50 proc. keleivių Baltijos regione ir siekia tapti Šiaurės šalių regiono oro uostų centru.

Gerą projekto perspektyvą matome ir dėl to, kad įgyvendinant projektą „Rail Baltica“, 2026 m. Rygos oro uoste bus atidaryta nauja geležinkelio stotis - pirmasis Baltijos šalyse greitojo geležinkelio ir oro susisiekimo centras. Klientų srautams teigiamos įtakos turės ir kitas didelis projektas - planuojamas „Airport City“ konceptas, pagal kurį šalia Rygos oro uosto turi atsirasti konferencijos centrai, restoranai, ofisai ir kitos komercinės paskirties erdvės“, - sako Laurynas Antropikas, fondo „Airport Hotels Fund“ valdytojas.

Pasak L.Antropiko, rizika tęsti ir užbaigti per pandemiją pradėtas viešbučių statybas pasiteisino. „Dabartinę situaciją vertiname kaip galimybę apeiti pandemijos duobę - rinkoje pradedame veikti, kai ji jau rodo ryškius atsigavimo ženklus. Žinome, kad keli mūsų konkurentai, turėję panašių planų statyti oro uosto viešbučius netoliese, savo planus dėl pandemijos sustabdė - tai puiki proga mums įsitvirtinti kaip pirmas pasirinkimas Rygą kaip nakvynės vietą savo kelionių maršrutuose besirenkantiems keliautojams. Manome, kad viešbutis bus geras pasirinkimas ir turistams, ieškantiems optimalaus viešbučio kainos ir kokybės santykio ilgesnei viešnagei Rygoje“, - sako L.Antropikas.

Projekto partneriai - savo srities lyderiai

Pasak L.Antropiko, Rygos oro uosto viešbučiui pasirinktas vienas iš pirmaujančių viešbučių prekės ženklų pasaulyje „Hampton by Hilton“. Šis prekės ženklas turi lojalumo programą, kuria naudojasi daugiau nei 108 mln. vartotojų, turi objektų 108-iose šalyse ir yra žinomas kaip oro uostų viešbučių segmento pradininkas - pirmasis šio prekės ženklo oro uostų viešbutis buvo atidarytas 1959 m. San Franciske. Viešbutį Rygoje, veikiantį pagal „Hampton by Hilton“ franšizę, valdys nepriklausoma viešbučių valdymo bendrovė „Apex Alliance Hotel Management“.

Pagrindinis „„Airport Hotels Fund“ fondo tikslas - kurti vidutinės ir aukštesnės klasės viešbučių portfelį atrinktuose Europos oro uostuose, daugiausia Vidurio ir Rytų Europos regione. 2020 m. spalio mėn. fondas atidarė savo pirmąjį viešbutį – „Park Inn by Radisson Vilnius“, šiemet balandį - oro uosto viešbučius „Hampton by Hilton“ Krokuvoje ir Rygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius