Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai

Naujų Vilniaus mikrorajonų bendruomenės socialinių tinklų pagalba kuriasi gerokai anksčiau nei juose apsigyvena naujakuriai. Individualių namų kvartale „Sklypai Kalnėnuose“ sklypus išsirinkę būsimieji gyventojai virtualiai jau pažįsta savo kaimynus, planuoja bendrus projektus ir tikisi suburti draugišką, malonių žmonių bendruomenę.
Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai
Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai / Partnerio nuotr.

Sėkmingą informacinių technologijų verslą įkūręs Mykolas iniciavo uždarą grupę socialiniame tinkle Facebook, kur su plėtotojų pagalba buria būsimus „Sklypų Kalnėnuose“ kaimynus. Dauguma šiuo metu projektuoja namus, planuoja statybas, todėl bendrų temų daug.

Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai
Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai

Rūpi socialinis mikroklimatas

„Daugumą kaimynų kol kas pažįstu tik virtualiai, bet jau dabar galiu pasakyti, kad renkasi malonūs, panašaus amžiaus jauni žmonės, turintys panašią kasdienio gyvenimo viziją. Su kai kuriais galėsime bendrauti ne tik laisvalaikiu, bet ir dalykinėje srityje. Pirmą kartą nuvažiavęs apžiūrėti sklypo sutikau savo vaikystės draugą, kurio nemačiau daugybę metų. Jis taip pat turi IT verslą ir nusipirko sklypą greta. Imu tikėti, kad tam tikros vietos traukia panašius žmones“, – pasakojo Mykolas.

Pasak projektą plėtojančios kompanijos REWO, pastačiusios keletą naujų Vilniaus kvartalų, pardavimų vadovo Pauliaus Čereškos, socialinė aplinka žmonėms labai svarbi. Iš nuosavo namo Nemenčinės plento pušynuose į Kalnėnus atsikraustyti ketinantis Nerijus taip pat pripažino, kad rinkamasis vietą daug galvojo apie būsimą socialinį mikroklimatą. „Mūsų abu vaikai lanko šiemet Kalnėnuose atsidarusią „Karalienės Mortos“ mokyklą, taigi kraustomės, kad mokykla būtų arti ir nereikėtų vaikų į ją vežioti. Manau, tokių kaip mes, t.y., šios mokyklos mokinių šeimų, bus daug“, – sakė Nerijus, turintis sėkmingą nuosavą verslą.

Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai
Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai

Visi įsikurs panašiu metu

Paklaustas, kodėl pasirinko būtent Kalnėnus, Mykolas išvardijo kelias priežastis. Visų pirma dėl to, kad jie yra arti istorinio miesto centro. Jo 4 asmenų šeima į nuosavą namą kraustysis iš senamiesčio. „Tokių kaip mes, besikraustančių iš butų senamiestyje į Kalnėnus yra daugiau. Matyt, nuo jo nesinori labai nutolti, bet kartu norisi gyventi nuosavame name“, – svarstė Mykolas. Kita priežastis ta, kad „Sklypų Kalnėnuose“ kvartalą plėtoja patyręs vystytojas, kuris pasirūpino visomis komunikacijomis, ir jei kils reikalas, bus į ką kreiptis. „Plėtotojas tvarkingai atvedė visas komunikacijas iki sklypo: vandenį, elektrą, dujas, išasfaltavo gatves, šaligatvius, įrengė apšvietimą“, – sakė pašnekovas.

Dar viena priežastis keltis į Kalnėnus – naujojo kvartalo gyventojai atsikraustys panašiu metu. „Mes nenorėjome pirkti sklypo kvartale, kuriame namai jau seniai pastatyti. Norėjome „šviežių“ kaimynų, kurie drauge statosi namus, yra draugiškai nusiteikę, panašaus amžiaus ir pasaulėžiūros, augina mokyklinio amžiaus vaikus“, – pastebėjo Mykolas.

Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai
Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai

Planuoja apsigyventi 10-čiai metų

Abu pašnekovai pasakojo, jog naujoje vietoje planuoja gyventi apie 10 metų, todėl ir rinkdamiesi vietą ir namo projektą mąsto ne tik apie patogumą, bet ir apie būsimo nekilnojamojo turto likvidumą. Pasak Nerijaus, sklypo vertė jau dabar pakilo, kai yra išasfaltuotos gatvės, sutvarkyti šaligatviai. Jo šeima įsigijo du gretimus sklypus ir statys vieno aukšto namą. Jis bus kiek kitoks nei įprasta, trijų miegamųjų, kurie kiekvienas turės atskirą sanitarinį mazgą. Name bus erdvė sau – jogai, meditacijai, sportui. Projektuoti neskuba, stengiasi apgalvoti detales, pastatyti namą ketina per dvejus metus.

Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai
Partnerio nuotr./Į Kalnėnus traukia švieži kaimynai

Mykolas į naują namą tikisi įsikraustyti po metų, bet šioje vietoje visam gyvenimui apsistoti taip pat neplanuoja. „Vaikai išaugs, gyvenimas pasikeis, ir greičiausiai nusibos ten pat. Bute senamiestyje mes pragyvenom dešimt metų. Po tiek metų norisi pokyčių“, – sakė Mykolas.

Projektas „Sklypai Kalnėnuose“ plėtojamas trimis etapais. Pirmajame etape parduota 85 % sklypų, atvestos visos komunikacijos, nutiestas asfaltas, antrajame ir trečiajame etapuose vykdomi komunikacijų atvedimo darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius