Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniuje statomą inovacijų centrą bus investuota 22,4 mln. eurų

Visorių informacinių technologijų parke prasideda naujas plėtros etapas – naujam „BOD GROUP“ plėtojamam inovacijų, tyrimų ir laboratorijų centrui išduotas statybos leidimas ir pradedami statybos darbai. Investicijos į šio laboratorijų komplekso vystymą sieks apie 22,4 mln. eurų. Pastatas pats apsirūpins šiluma bei vėsa, ant jo fasado ir stogo įrengta saulės elektrinė pagamins visą pastato išlaikymui būtiną elektrą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Inovacijų centras Vilniuje
Inovacijų centras Vilniuje / „BOD GROUP“ nuotr.

Naujame mokslinių tyrimų ir inovacijų centre „BOD GROUP“ įkurs laboratorijų kompleksą, tarp jų ir naujos kartos energijos kaupiklių vystymo centrą, kur bus kuriamos inovatyvios, buitiniam vartotojui, transporto ir pramonės poreikiams pritaikytos baterijos ir kaupikliai.

Statybų projektą rengė bendrovė „Baltic Engineers“, kuri taip pat prižiūrės projekto vykdymo procesą. „Baltic Engineers“ projektavo ir valdė statybas plėtojant „Continental“ gamyklą Kaune, „Dovistos“ langų gamybos miestelį, taip pat projektavo modernaus meno muziejaus „Mo“ teritoriją ir inžinerinius tinklus.

„BOD GROUP“ nuotr./Inovacijų centras Vilniuje
„BOD GROUP“ nuotr./Inovacijų centras Vilniuje

Pastatas pats apsirūpins energija

„BOD GROUP“ mokslinių tyrimų ir laboratorijų centro pastatas pats save aprūpins šiluma ir vėsa – inovacinė geoterminių gręžinių ir šilumos siurblių sistema padengs pastato poreikius.

„Didžioji dalis geoterminių gręžinių bus įrengta po pastatu, tad sistema bus kompaktiška, nereikalaujanti sklypo ploto. Geotermija užtikrins pastato šildymą šaltuoju sezonu, bazinį patalpų vėsinimą atšilus orams. Pastato vėdinimui suprojektuota 16 vėdinimo sistemų su šilumogrąža – tai svarbu norint užtikrinti reikiamą patalpų klimatą laboratorijose ir tyrimų centre“, – kalba Darius Kvedaras, bendrovės „Baltic Engineers" vadovas.

„BOD GROUP“ nuotr./Inovacijų centras Vilniuje
„BOD GROUP“ nuotr./Inovacijų centras Vilniuje

Saulės elektrinė, kuri bus įrengta ant stogo ir integruota pastato fasade, pagamins didelę dalį pastatui reikalingos elektros energijos.

A++ energinės klasės, 5 aukštų, 33 tūkst. kv. m ploto inovacijų, tyrimų ir laboratorijų centro statybos pradedamos šį mėnesį, darbų pabaiga numatoma 2022 m. gale. Šiame technologijų komplekse bus sukurta apie 200 darbo vietų aukštųjų technologijų specialistams.

Pastato architektūrinį projektą ir idėją kūrė bendrovės „Milimetras“, architektas Tomas Rasiulis, statybų valdytoja – UAB „Keista“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius