Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai darželio laukę sostinės Bajorų gyventojai sulaukė tik parduotuvės statybų

Į sostinės Bajorų rajone planuotą darželį vaikai jau turėjo eiti, tačiau bankrutavus rangovui, pastatas taip ir neiškilo. Tačiau dabar pakoregavus projektą, naujo statytojo Vilniaus valdžia ketina ieškoti jau liepą. Šalia darželio sklypo jau planuojama statyti parduotuvę.
Modulinio darželio „Vandenis“ atidarymas
Darželis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2018 metų rugpjūtį skelbta, kad Vilniaus šiaurinėje dalyje esančiuose Bajoruose bus statomas naujas darželis. Vilniaus savivaldybė tuomet pasirašė 3,92 mln. eurų vertės rangos sutartį su viena didžiausių šalies statybų bendrovių „Irdaiva“.

Tačiau rangos darbų sutartis su rangovu UAB „Irdaiva“ nutraukta šalių susitarimu 2019 metų rugsėjo 17 dieną „dėl pasikeitusių faktinių aplinkybių“, – 15min informavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Švietimo klausimams Alina Kovalevskaja.

15min primena, kad bendrovei „Active Construction Management“ (buvusi „Irdaiva“) praėjusių metų spalį iškelta bankroto byla. Vilniaus apygardos teismas spalio 28 dieną patenkino „Active Construction Management“ vadovo Vito Lopinio prašymą bendrovei iškelti bankroto bylą.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vaikų darželis
Sauliaus Žiūros nuotr./Vaikų darželis

A.Kovalevskajos teigimu, projekto įgyvendinimo metu atsirado poreikis keisti techninį projektą dėl šiluminės trasos tiesimo per naujai suformuotą sklypą, valstybinio miško žemę.

„Pats sklypas suformuotas po statybą leidžiančio dokumento gavimo datos, todėl reikalinga suprojektuoti alternatyvų atsinaujinančios energijos šaltinį žemės sklypo ribose ir perprojektuoti visus inžinerinius tinklus, kurie yra suprojektuoti valstybinio miško žemėje, taip pat – atitinkamai pakoreguoti visas Projekto sudedamąsias dalis“, – dabar aiškino ji.

Anot A.Kovalevskajos, 2019 m. rugpjūčio 1 dieną pasirašyta sutartis su projekto autoriumi bendrove „Panevėžio statybos trestas“ dėl projekto ir detaliojo plano korektūros.

„Detaliojo plano ir projekto korektūros parengtos. Planuojama paskelbti statybos darbų konkursą 2020 m. liepos viduryje“, – 15min informavo ji.

Primename, kad darželis Bajoruose turėjo būti baigtas ir vaikai turėjo į jį eiti jau 2019–2020 mokslo metais. Tiesa, tuomet Vilniaus administracijos direktorius Povilas Poderskis nežadėjo, kad taip ir bus.

„Visgi, deja tenka pripažinti, kad visi šios įmonės („Irdaivos“ – BNS) vykdomi projektai nuolat vėluoja. Pasitikėti jų pasižadėjimais yra sunku, tad ir žadėti kažką gyventojams nėra lengva“, – BNS aiškino jis.

Anksčiau skelbta, kad Bajorų kelyje planuojamame darželyje bus įrengtos patalpos 14-kai grupių su pagalbinėmis patalpomis, du keltuvai ir liftas, privažiavimo kelias, takai ir žaidimų aikštelės. Taip pat bus statoma transformatorinė, inžineriniai tinklai, atliekami kiti darbai.

Rajono gyventojai nustebo pamatę, kas šalia planuoto statyti darželio iškils parduotuvė – jau pastatyti informaciniai ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius