-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statomame biurų pastate Kaune įsikurs dvi IT bendrovės

Kaune K.Baršausko gatvėje statomame biurų pastate „B66“ įsikurs informacinių technologijų bendrovė „Teltonika“ ir „Virtustream“, priklausanti IT įmonių grupei „DELL Technologies“. Planuojama, kad įmonės į naujas patalpas įsikels kitų metų pavasarį, rašoma pranešime spaudai.
Statomas verslo centras Kaune
Statomas verslo centras Kaune / Bendrovės vizualizacija

Apie pasirašytus biurų nuomos sandorius pranešė biurų pastatą statanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“.

2017 metų pavasarį baigus verslo centro statybas trečiame ir ketvirtame pastato aukštuose įsikurs daiktų interneto sprendimų bendrovė „Teltonika“, numačiusi čia sukurti daugiau nei 100 naujų darbo vietų. Taip pat į patalpas persikels „Teltonika IoT akademija“. Iš viso bendrovės padaliniuose Vilniuje ir Kaune šiuo metu dirba daugiau nei 500 darbuotojų.

„Mūsų įmonės tikslas – iki 2022 metų Lietuvoje sukurti apie 1 tūkst. darbo vietų. Persikėlimas į naujas patalpas susijęs su įmonės plėtra ir darbuotojų subūrimu iš kelių dabartinių biurų, – sakė „Teltonikos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Kaunui Giedrius Kukauskas.

Bendrovės vizualizacija /Statomas verslo centras Kaune
Bendrovės vizualizacija /Statomas verslo centras Kaune

Debesų kompiuterijos paslaugas teikianti įmonė „Virtustream“ biure įrengs 70 darbo vietų. Bendrovėje šiuo metu dirba 50 darbuotojų, tačiau ji plečiasi, todėl buvo ieškoma naujų patalpų. Biurų pastate „B66“ bendrovė nuomosis 1 tūkst. kv. m ploto.

„Nuo pat įmonės įkūrimo mūsų biuras buvo netoli KTU, todėl rinkdamiesi patalpas galvojome apie darbuotojus, kurių daugelis yra išsinuomoję ar įsigiję būstus netoliese. Norėjosi patalpų, kurios būtų išsidėsčiusios viename aukšte“, – sako „Virtustream LT“ vadovė Kamilė Ciechanavičiūtė.

Tikimasi, kad patalpose įsikurs per 400 darbuotojų.

3–4 aukštų biurų pastato bendras plotas bus daugiau nei 5,3 tūkst. kv. m, iš kurių 4,9 tūkst. kv. m – nuomojamo ploto. Šalia pastato bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Pastato vidiniame kieme bus sukurta poilsio zona su suoleliais ir želdynais.

Numatoma, kad statybos bus baigtos kitų metų balandžio pradžioje.

Teigiama, kad šiuo metu išnuomota daugiau nei 2,6 kv. m būsimo pastato ploto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius