-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„INVL Baltic Real Estate“ pardavė IBC verslo centrą

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ už 33 mln. eurų pardavė Vilniuje esantį verslo centrą IBC, kurį įsigijo investicinio fondo „Lords LB Baltic Green Fund (V)“ valdomos įmonės. Iš sandorio gautos lėšos bus panaudotos išmokoms „INVL Baltic Real Estate“ akcininkams bei paskoloms mažinti, rašoma pranešime spaudai.
Vilniaus panorama
Vilniaus panorama / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sandoris užbaigtas kovo 6 dieną. Vertinama, kad jo įtaka „INVL Baltic Real Estate“ pelnui 2019 m. sieks 7,6 mln. eurų, o bendrovės grynųjų aktyvų vertei (GAV) vienai akcijai – 0,58 euro. 2019 m. rugsėjo pabaigoje „INVL Baltic Real Estate“ GAV akcijai buvo 2,72 euro.

„Džiaugiamės sėkmingai užbaigę šį sandorį ir padidinę „INVL Baltic Real Estate“ akcijų vertę. Konkuruodami su kitais biržoje listinguojamais nekilnojamojo turto fondais, prioritetą teikiame ne valdomo turto dydžiui, o investuotojams uždirbamai grąžai, siekdami išnaudoti rinkoje atsirandančias galimybes ir valdomo turto potencialą“, - sakė „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.

Vasario mėnesio pabaigoje „INVL Baltic Real Estate“ pranešė, kad atšaukė verslo centro IBC Vilniuje pardavimą investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondui. Tuomet teigta, kad sandoris nebuvo sudarytas, pasibaigus ketinimų protokolo galiojimui.

Sostinės A. Juozapavičiaus ir Šeimyniškių gatvėse esančio IBC verslo centro bendras plotas siekia 22,7 tūkst. kv. metrų, verslo centro nuomojamas plotas yra 17,6 tūkst. kv. metrų, o jo užimtumas 2019 m. pabaigoje buvo 97 proc. Sandorio metu taip pat parduotas „INVL Baltic Real Estate“ valdomos bendrovės „Rovelija“ pastatas adresu Kalvarijų g. 11a, kurio bendras plotas yra 276 kv. m.

„INVL Baltic Real Estate“ valdomą nekilnojamojo turto portfelį be IBC verslo centro sudaro turtas Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercinės patalpos sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, biurų pastatai Senamiestyje Vilniaus gatvėje, taip pat Šiaurės miestelyje, „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksas šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės objektų užimtumas 2019 m. rugsėjo pabaigoje siekė nuo 67 iki 100 proc. 2019 m. rugsėjo 30 d. duomenimis, „INVL Baltic Real Estate“ valdomo turto plotas buvo 56,9 tūkst. kv. m, vertė – 60,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius