-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Icor“ planai realizuojasi: vietoje siurblinės prie Vilniaus bastėjos – daugiabutis

„Icor“ grupės planai pagaliau realizuojasi – teritorija sostinės Maironio gatvėje, kurią prieš daugiau nei metus kartu su Vilniaus valdžios atstovais apžiūrinėjo vienas iš „Icor“ akcininkų Andrius Janukonis, įgauna naują veidą. Paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose matyti, jog vietoje čia esamos siurblinės ketinama statyti daugiabutį.
Sklypas Maironio gatvėje, Vilniuje
Sklypas Maironio gatvėje, Vilniuje / „Aketuri architektai“
Temos: 1 Icor, UAB

15min 2020 metų birželį skelbė, jog „Icor“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis birželio 1 dieną buvo susitikęs su Vilniaus savivaldybės atstovais, kur buvo aptarta teritorijos galima plėtra. Tuomet teigta, kad sklypas domina verslininką, tačiau prieš pirkdamas jis norėjo sužinoti, ar galės teritorijoje statyti tai, ką nori.

Tuometinis „Icor“ atstovas Nerijus Mikalajūnas 15min sakė, jog įmonė svarstytų statyti apie 1000 kv. metrų verslo centrą su jame esančiais vienu ar dviem butais.

PLAČIAU SKAITYKITE: „Icor“ žvalgosi į siurblinę prie Vilniaus bastėjos: svarstytų pirkti, jei galėtų statyti.

Šių metų kovo 19 dieną žemės sklypą kartu su pastatais įsigijo bendrovė „Siguva“, kurios akcininkas Rytis Davidonis, vz.lt teigimu, yra susijęs su „Icor“ grupe. O gruodį paskelbti projektiniai pasiūlymai, kuriuos rengė „Aketuri architektai“.

Vietoje siurblinės – daugiabutis

Dokumente rašoma, jog šie projektiniai pasiūlymai siūlo siurblinės pastato, esančio Maironio g. 27A, pritaikymo gyvenamajai paskirčiai sprendinius.

„Šiame rekonstrukcijos projekte sprendžiamas esamo infrastruktūros statinio pritaikymas šiuolaikiškam gyvenamajam namui. Dalyje sklypo yra sukuriama viešoji erdvė – apžvalgos aikštelė Šv. Kazimiero gatvės ašyje, kuri bus skirta miestiečių ir miesto svečių lankymui ir kasdieniam naudojimui. Stengiamasi saugoti, neužgožti ir architektūrinėmis priemonėmis pabrėžti saugomas miesto panoramas“, – teigia architektai.

„Aketuri architektai“/Sklypas Maironio gatvėje, Vilniuje
„Aketuri architektai“/Sklypas Maironio gatvėje, Vilniuje

Nurodoma, jog daugiabutyje projektuojami 2 požeminiai ir vienas antžeminis aukštas. –1 ir 1 aukšte projektuojami 3 gyvenamosios paskirties dideli butai. Iš O.Šimaitės gatvės projektuojamas įvažiavimas į –2 aukšto požeminę automobilių aikštelę, kurioje numatomos 3 automobilių stovėjimo vietos skirtos. Stilizuota vaikų žaidimo aikštelė projektuojama viešoje – miesto erdvėje.

Iš viso 1804 kv. m ploto sklype projektuojamas 1068 kv. m ploto statinys. Pastato energinio naudingumo klasė turėtų siekti A++.

Vz.lt šaltinių teigimu, namas projektuojamas pačiam A.Janukoniui, tačiau jis pats tikino, jog gyventi jame neketina.

Projekto viešas svarstymas vyks gruodžio 21 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius