Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Narkevičiaus namą renovavęs A.Ribnikovas gali būti patikrintas melo detektoriumi

Galimai korupcinę schemą renovuojant Jaroslavo Narkevičiaus namą atskleidęs verslininkas Aleksandras Ribnikovas gali būti patikrintas poligrafu (melo detektorium). Tai 15min patvirtino pats A.Ribnikovas, o tyrimą atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) to nepaneigė.
Aleksandras Ribnikovas
Aleksandras Ribnikovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susisiekimo ministras J.Narkevičius neigia, kad buvusiai A.Ribnikovo įmonei sudarė galimybes laimėti konkursus renovuoti mokyklas ir darželius mainais, jei už tai renovuos jo namą Trakuose. Į dar vieną skandalą patekęs ministras vadina tai šmeižtu. Jis teigė, kad renovacija buvo atliekama iš dalies už tėvų pinigus.

Ketvirtadienį BNS pranešė, jog susisiekimo ministras J.Narkevičius pirmadienį STT buvo apklaustas kaip liudytojas tyrime, kuriuo besiaiškinamos aplinkybės dėl jo nekilnojamojo turto renovacijos sandorių.

„Ministras bendravo su pareigūnais kaip liudytojas ir perdavė jiems dokumentus, ir įsipareigojo apie visus klausimus, susijusius su ikiteisminiu tyrimu, be prokuroro leidimo informacijos neteikti“, – BNS ketvirtadienį sakė ministro atstovė spaudai Aldona Grinienė.

Galimą schemą atskleidęs A.Ribnikovas šiuo metu turi specialaus liudytojo statusą. Statybų verslo atstovas 15min teigė pats pasiūlęs būti ištirtas poligrafu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Poligrafas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Poligrafas

„Jeigu neįmanoma kitaip įrodyti, kad aš nemeluoju, tai aš norėčiau būti patikrintas melo detektoriumi. Tą esu pats pasiūlęs STT pareigūnams bei tyrėjams apklausos metu. Neturiu dėl ko meluoti, o jeigu manimi abejojama – melo detektoriumi galiu išsitirti kad ir šiandien. Aš pasiruošęs“, – sakė A.Ribnikovas.

Tokią galimybę galėtų suteikti STT, vykdanti tyrimą. Tarnybos atstovai nei patvirtino, nei paneigė, kad A.Ribnikovo parodymai gali būti patikrinti melo detektoriumi.

„Tai yra vienas iš tyrimo taktikos klausimų, kurie nėra aptariami viešai“ – 15min teigė STT atstovė Renata Keblienė, kuri į detales nesileido.

Neoficialiomis 15min žiniomis, ši pagalbinė priemonė J.Narkevičiaus skandale vertinama rimtai siekiant paspartinti tyrimą. Premjeras S.Skvernelis kelis kartus užsiminė, kad laukia skubių teisėsaugos išvadų apie ministrui mestus kaltinimus.

Tiesa, lieka neaišku, ar melo detektoriumi būtų siūlyta pasitikrinti ir susisiekimo ministrui. Poligrafo įstatymas numato galimybę tirti ir valstybės tarnautojus.

„Jei tai tik padėtų tyrimui ir jo eigai, poligrafu reiktų iširti tiek mano, tiek ministro parodymus. Gal tada atsirastų daugiau aiškumo“, – samprotavo buvęs „Sodžiaus būsto“ vadovas A.Ribnikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius