Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurbarko autobusų stotis bus atnaujinta už 1,7 mln. eurų

Jurbarko rajono savivaldybė su bendrove „Rolginta“ pasirašė sutartį dėl naujo autobusų stoties pastato ir teritorijos rekonstravimo darbų, kurių vertė – daugiau kaip 1,7 mln. eurų.
Jurbarko ženklas
Jurbarko ženklas / Luko Pilecko nuotr.

Savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius BNS patvirtino, kad darbus užbaigti planuojama per 16 mėnesių nuo sutarties pasirašymo, jie bus finansuojami iš savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų.

„Sutartis pasirašyta prieš Kalėdas. Dėl techninių sąlygų darbus galima atidėti iki kitų metų kovo 15 dienos, tačiau pasirengimą jau galima pradėti. Esame numatę, kad iš savivaldybės biudžeto reikės padengti maždaug iki 25 proc. projekto vertės, kiek – tiksliai atsakyti negalima, nes ES parama yra kintamo dydžio“, – BNS sakė S.Mockevičius.

ES finansinė parama bus skirta per Centrinės projektų valdymo agentūros administruojamas programas.

Techniniame projekte numatoma nugriauti dabartinį ir statyti naują stoties pastatą, sutvarkyti jo aplinką.

Jurbarko autobusų stoties atnaujinimas yra sudėtinė bandomosios bendros regioninės strategijos „Taurage +“ dalis. Šią strategiją įgyvendina Jurbarko, Šilalės, Pagėgių ir Tauragės rajonų savivaldybės, vienas iš iniciatyvos tikslų – sukurti bendrą regiono viešojo transporto sistemą, atnaujinti stotis ir autobusų parką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius