Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune daugėja prestižinių būstų – pasiūlytas naujas 2,5 mln. vertės daugiabutis

Kauno centre, Kumelių gatvėje, bendrovė „Meltera“ pastatė prabangų daugiabutį, kuriame įrengta 12 butų. Beje, pirmame aukšte įsikūrė ir pastatą projektavęs Gintauto Natkevičiaus architektų biuras.
Namas Kumelių gatvėje
Namas Kumelių gatvėje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Apie 1,6 tūkst. kv. m ploto, keturių aukštų A energinės klasės name įrengta 12 butų. Jų plotas svyruoja nuo 61 iki 74 kv. metrų, kiekviename jų yra po 3 kambarius. Šiuo metu 9 iš 12 butų parduoti.

Į projektą „Meltera“ investavo 2,5 mln. eurų.

Automobilių stovėjimo vietos įrengtos šalia pastato uždarame kieme.

„Parkavimo vietos priklauso kiekvienam butui ir yra jau įskaičiuotos į kainą. Taip pat ir sandėliukai namo rūsyje“, – 15min komentavo „Baltic Sotheby's International Realty Lithuania“ brokerė Kristina Dambrauskienė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje

Namą projektavo G.Natkevičiaus architektų biuras, kuris ir įsikūrė pirmame aukšte. Biuro plotas siekia apie 320 kv. metrų.

„Išsaugotas autentiškas rūsys, kuriame įrengta laisvalaikio erdvė. Interjerą kūrė pats architektų biuras“, – aiškino K.Dambrauskienė.

Anot brokerės, pastaruoju metu nekilnojamojo turto plėtotojai ryžtasi statyti pastatus Kauno centre. Tai esą lemia žmonių poreikis kraustytis iš miesto pakraščių arčiau centro – dėl infrastruktūros, galimybių turiningiau praleisti laisvalaikį.

„Žinoma, palyginus Kauno prabangaus turto rinką su Vilniaus, Kaune jo pasiūla išties yra daug mažesnė, tačiau pirkėjai darosi išrankesni, todėl tikėtina, kad kokybiško turto tik daugės. Taip pat ir naujų tarptautinių bendrovių darbas Kauno mieste turės įtakos kokybiško turto paklausai“, – tikino ji.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje

K.Dambrauskienės teigimu, prabangaus būsto kriterijai tiek Kaune ar Vilniuje, tiek ir kituose miestuose vartotojų suprantami taip pat. Vieta, kokybė ir produkto išskirtinumas – pagrindiniai aspektai, apibrėžiantys šią sąvoką.

Nekilnojamojo turto grupės „Inreal“ duomenimis, 2019 metų pirmą ketvirtį Kaune buvo parduoti 3 prestižinės klasės butai, o pasiūlyta – 97.

„Tuos 97 pasiūlė „Parko namai“ II etapas. Iki tol daugiau nei metus prestižinės klasės projektų Kaune naujai pasiūlyta nebuvo.

Nauja pasiūla gali išjudinti pardavimus ir prestižinio būsto rinkoje, nors šiuo metu Kaune vis dar vyrauja ekonominės klasės paklausa ir pasiūla“, – 15min aiškino „Inreal“ grupės NT rinkos analitikė Kotryna Griško.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Namas Kumelių gatvėje

Kodėl pasiūloje nesimato tokių pastatų? K.Griško mano, kad dalis jų tiesiog parduodami naudojant ne masines, o siauresnei auditorijai skirtas rinkodaros priemones.

2018-ais metais iš visų parduotų naujos statybos butų Kaune 7 proc. sudarė prestižinės klasės būstai. Palyginti, Vilniuje buvo parduota 17 proc. butų, Klaipėdoje – 4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius