-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinė architektūra ir ypatinga aura: kauniečiai kuria namus po ąžuolais

Ypatinga aura garsėjančiame Kauno mikrorajone Žaliakalnyje kyla naujas daugiabutis „Gilių namai“ išskirtinės architektūros – su terasa ant stogo. Nekilnojamojo turto vystytojai išsaugojo šalia augančius du ąžuolus, kurie sukuria ypatingą šio namo jaukumą.
Gilių namai
Gilių namai / Partnerio nuotr.

Miesto gyventojo būstas

Šešių aukštų name „Gilių namai“ įrengta 30 butų. Čia įsikurs nedidelė namo bendruomenė, vertinanti miesto gyvenimą ramioje vietoje toliau nuo gatvės triukšmo. „Namo vieta – vienas iš svarbiausių privalumų. Netoli Kauno ąžuolynas, Zoologijos sodas, KTU studentų miestelis, parduotuvės, vaikų darželiai ir mokyklos, geras susisiekimas su miesto centru“, – sako „Gilių namų“ pardavimų vadovė Sandra Statulevičė.

Vystytojai planuoja, kad dalį butų įsigys investuotojai, nes netoli šurmuliuoja studentiškas gyvenimas – patraukli vieta išnuomoti būstą. Butai turėtų būti patogūs ir jaunoms šeimoms, ir vyresnio amžiaus žmonėms. „Šiame rajone nuo seno gyvenantys žmonės neplanuoja niekur išsikelti, bet nori pasigerinti gyvenimo sąlygas, turėti ekonomiškesnį butą senatvėje“, – mano S. Statulevičė.

„Gilių namai“ patrauklūs ir jauniems specialistams. Du butus jau įsigijo rezidentų poros, pradėjusios gydytojų karjerą Kauno klinikose. „Jie net išsiderėjo papildomus vartelius kitame sklypo gale, kad galėtų pėsčiomis patogiau pasiekti darbo vietą“, – šypsosi pardavimų vadovė.

Partnerio nuotr./Gilių namai
Partnerio nuotr./Gilių namai

Išskirtinumas – terasa ant stogo

„Gilių namų“ išskirtinumas – terasa ant stogo. „Nuo pačių gyventojų priklausys, kaip funkcionuos terasa, koks ten vyks gyvenimas, kokią tai sukurs pridėtinę vertę“, – teigia vystytoja. Vasarą terasoje galima mėgautis saulės voniomis, o vėlyvais šiltais vakarais grožėtis žvaigždėtu dangumi.

Statybų metu išsaugoti du ąžuolai, kurie gražiai įkomponuoti į aplinką. Po jais įrengta vaikų žaidimų aikštelė, žalia veja gyventojų poilsiui. Norint išryškinti ąžuolų grožį, tamsiuoju paros metu medžių laja apšviesta. „Name yra didelės terasos, iš kurių ranka pasiekiamos medžių šakos. Ąžuolai suteikia privatumo, šakų laja pridengia nuo kaimynų žvilgsnių“, – sako S. Statulevičė. Dideles terasas 8–11 kv.m. turi trijų kambarių butai, o mažesniems butams priklauso nedideli balkonai.

Pirkėjui pageidaujant, vystytojai gali įrengti butą, kad nereiktų pačiam sukti galvos, ieškoti dizainerės ir meistrų. „Siūlome tris interjerų variantus: minimalistinį skandinavišką– medines grindis, šviesias spalvas; kosmopolitinį stilių – PVC grindis, intensyvesnes spalvas, prie šio stiliaus dera brangesni baldai. Trečias stilius – subtilus, elegantiškai paprastas monochrominis: juoda, balta spalvos ir pilki atspalviai“, – komentuoja S. Statulevičė.

Partnerio nuotr./Gilių namai
Partnerio nuotr./Gilių namai

Kokybiška ir iki galo įrengta rekuperacija

Pasak pardavimų vadovės, labai svarbu, kad name bus sumontuota rekuperacinė vėdinimo sistema. Dažnai pasitaiko, kad vystytojai nurodo, jog name yra rekuperacija, bet gyventojai ją turi susimontuoti patys, ne retai pasirinkdami ne itin kokybišką įrangą ir nepasiekdami norimo rezultato. „Mes viską sumontuojame, kad įranga veiktų deramai be trikdžių, pagal buto plotą būtų paskaičiuotas galingumas, atsižvelgiame į triukšmo lygio ir kitus kokybės parametrus“, – teigia S. Statulevičė.

Pirmame aukšte įrengtas automobilių parkingas, o gyvenamieji butai prasideda nuo antro aukšto. Tai suteikia daugiau saugumo ir privatumo žemutinių aukštų gyventojams. Prie namo įrengtos dvi vietos elektromobiliams pakrauti. „Tai tenkina šiuolaikinius gyventojų poreikius“, – tvirtina pardavimų vadovė.

Partnerio nuotr./Gilių namai
Partnerio nuotr./Gilių namai

Iš stovėjimo aikštelės liftu galima pakilti į viršutinius aukštus. Pirkėjai tai laiko dideliu privalumu, nes galvoja apie ateitį, kai senatvėje bus sunku lipti laiptais. Patogu ir šeimoms su mažais vaikais, ir grįžus iš parduotuvės su pilnais krepšiais pirkinių.

Architektai namui suteikė modernios klasikos įvaizdį – fasadą dengia keramikinės čerpės, nereikalaujančios daug priežiūros, priešingai nei struktūrinis tinkas.

Visa namo teritorija bus iki galo sutvarkyta – apšviesta, aptverta, įrengtos stebėjimo kameros. Šalia esančiame nedideliame sklype stovi metaliniai kioskai, kurie planuojami nukelti kitų metų viduryje, o teritoriją sutvarkyti. „Gyventojams nereikės niekuo rūpintis, tik mėgautis įkurtuvių džiaugsmais“, – tikina S. Statulevičė.

Partnerio nuotr./Gilių namai
Partnerio nuotr./Gilių namai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius