-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno Aleksote kyla naujas kvartalas su didžiuliu parku

Kauno Aleksoto mikrorajone pradėta mažaaukščių daugiabučių kvartalo „Parko apartamentai“ plėtra, o jį statanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Centromera“ greta numatė įrengti 2 ha ploto parką.
Kauno Aleksote kyla naujas kvartalas su didžiuliu parku
Kauno Aleksote kyla naujas kvartalas su didžiuliu parku / Bendrovės vizuaizacija

Apie 4 ha ploto teritorijoje Aleksote šiuo metu kyla pirmasis kvartalo etapas, kuriame numatyti penki B energinės klasės 3–4 aukštų daugiabučiai. Rinkai iki kitų metų pabaigos planuojama pasiūlyti 78 1–4 kambarių, 22–69 kv. m ploto butus.

Į visą kvartalą, kuriame per ketverius metus teritorijoje turėtų iškilti 22 daugiabučiai su 346 butais, „Centromera“ planuoja investuoti 17 mln. eurų.

„Kaune butų paklausa išlieka stabili, o tendencijos, neva kauniečiai nori turėti namą arba kotedžą, nėra tvarios, nes jauni, veiklūs žmonės vis labiau vengia ūkio ir rūpesčių prie namų. Mūsų projektas orientuotas į vidutines pajamas gaunančius gyventojus, gyvenančius ne Kaune, bet šiame mieste dirbančius, studijuojančius žmones. Taip pat orientuojamės į Aleksoto, kuriame dominuoja tik 1970–1997 metais statyti individualūs namai, gyventojus bei didelius individualius namus turinčius žmones, kurie jau norėtų atsisakyti turimo būsto ir persikelti į komfortiškesnį butą“, – 15min pasakojo „Centromeros“ direktorius Artūras Jurša.

Pasak jo, „Parko apartamentų“ būstais viliamasi sudominti Kauno rajono gyventojus, taip pat nebrangių būstų pirkėjus.

Bendrovės vizuaizacija/Kauno Aleksote kyla naujas kvartalas su didžiuliu parku
Bendrovės vizuaizacija/Kauno Aleksote kyla naujas kvartalas su didžiuliu parku

„Kauno rajone šiuo metu gyvena 2008–2013 metais naujos statybos būstus įsigijusios šeimos, kurios mielai persikeltų į miestą, tačiau jų turimų būstų rinkos vertę, siekiančią 50 tūkst.–60 tūkst. eurų, atitinkančių naujos statybos analogų pasiūlos Kaune nebuvo. Todėl norime išspręsti šią situaciją. Be to, bankų pateikiama būsto kreditų statistika rodo, kad dažniausiai pirkėjas naujos statybos būstui nori išleisti apie 50 tūkst.–60 tūkst. eurų, o naujos statybos butų pasiūla Kauno mieste buvo nedidelė, todėl matome galimybę pasiūlyti pirkėjams jų planuojamą biudžetą atitinkantį produktą Kauno miesto ribose“, – teigė jis.

Greta kvartalo planuojama sukurti 2 ha ploto parką: šalia Veiverių plento suformuotame rekreacinės paskirties žemės sklype ketinama įrengti parką su pasivaikščiojimo takais ir teniso aikštynais. Tikinama, kad tai bus pirmasis Kaune nuolatos prižiūrimas parkas su nuolat atnaujinamu landšaftu, plečiama bei prižiūrima mažąja architektūra.

Pasak „Centromeros“ projektų vadovės Vaidos Šidlauskienės, tai bus pirmas kartas Kaune, kai kvartalo vystytojai savo lėšas investuos į jo infrastruktūros sutvarkymą, įskaitant ir gatvių asfaltavimą.

„Šis kvartalas mieste bus išskirtinis ir tuo, kad eismas vyks tik aplink jį einančiomis gatvėmis, o tarp pačių namų važinėjama nebus. Bus nutiestas ir dviračių takas, kuriuo bus galima greitai pasiekti miesto centrą“, – sakė ji.

Aleksoto gyventojų ateityje laukia ir daugiau pasikeitimų: planuojama, kad Europos prospekto bei Veiverių gatvių sankryža taps žiedine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius