-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Bastionų tilto projektas gali likti tik popieriuje

2014-aisiais uostamiestyje pradėtas Bastionų tilto projektas Klaipėdoje gali likti tik popieriuje, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.
Bastionų tilto Klaipėdoje vizualizacija
Bastionų tilto Klaipėdoje vizualizacija / ve.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Uostamiesčio tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete pristatydami projektavimo eigą savivaldybės specialistai teigė, kad susidurta su įvairiomis problemomis, pvz., pradėjus naujo tilto projektavimą paaiškėjo, kad yra nepalankios geologinės sąlygos.

„Buvo pateikta išvada, kad reikėtų daryti gręžtinius polius ir stiprinti konstrukciją. Vėliau išryškėjo ir kita problema. Mūsų Kultūros paveldo departamentas ir Visuomenės sveikatos centras paprašė, kad būtų atliktas poveikio aplinkai tyrimas, kas neprivalu daryti, bet buvo inicijuotas tyrimas”, – apie procesą pasakojo Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pasak jo, buvo ilgai svarstoma, kokias alternatyvas reikėtų pateikti, įvertinti, ar tilto vaizdas neužgoš senamiesčio ir t. t. Dabar liko parengti ir suderinti poveikio aplinkai ataskaitą. Ta turėtų būti padaryta per ateinančius metus. Iš viso projektas gali atsieiti 15–18 mln. eurų.

VIDEO: Naujojo Klaipėdos Bastionų tilto vizualizacija

Anot „Vakarų ekspreso“, komitete kol kas sutarta, kad projektą reikia užbaigti, nes į jo rengimą jau investuota nemaža suma, tačiau neskubėti jo įgyvendinti. Buvo atkreiptas dėmesys, kad keičiasi miesto tikslai, todėl labai svarbu žinoti, kam tas tiltas reikalingas.

„Situacija su Bastionų tiltu netenkina nieko, kadangi nemažai lėšų investuota į projektus, buvo numatytas ES finansavimas, o dabar, galima sakyti, esame ant ledo”, – komentavo komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė. Jos teigimu, vyksta procedūros, kurias reikia užbaigti, tačiau būtina svarstyti, ar statyti tiltą tokį, koks buvo suprojektuotas, ar grįžti atgal ir galvoti, kokio jo reikia iš tikrųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius