Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: apartamentai Kauno senamiestyje taikosi į geriau uždirbančius pirkėjus

Konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvauja laikinosios sostinės senamiestyje plėtojamas projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“. Į Šv. Gertrūdos gatvėje statomą prabangių apartamentų daugiabutį bendrovė planuoja investuoti apie 4 mln. eurų.
Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“
Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“ / Bendrovės vizualizacija

Projektą plėtojančios nekilnojamojo turto bendrovės „Citus construction“ direktorius Mindaugas Vanagas teigia, kad projektas orientuotas į miesto žmones ir nekilnojamojo turto investuotojus.

„Butai skirti miesto žmonėms, kurie nori gyventi miesto širdyje, tačiau tuo pačiu įsikurti naujos statybos name. Taip pat šis projektas orientuotas ir į NT investuotojus, kurie stebi Kauno miesto atsigavimą ir įvertinę dar santykinai nedideles būsto kainas, įžvelgia tokio būsto perspektyvas“, – sako jis.

Anot jo, gyventojams bus įrengtas vidinis kiemas, o laiptinėje tvarką prižiūrės apsaugininkas.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“

Daugiabučio statybas planuojama baigti iki šių metų pabaigos. Name turėtų būti įrengti 33 butai ir 10 komercinių patalpų.

Pastatą sudarys keturi aukštai, viršutiniame bus įrengti didžiausi apartamentai su individualiomis 20–30 kv. metrų terasomis ant stogo.

Šiuo metu projekte rezervuota 60 proc. būstų. Teigiama, kad susidomėjimą rodo dideles pajamas gaunantys vietiniai specialistai – pavyzdžiui, IT sektoriaus atstovai, užsienyje verslus turinčios lietuvių šeimos ir užsieniečiai.

„Į užsienį išvykusiems tautiečiams ar mūsų šalyje gyvenantiems užsieniečiams parduoti butai yra didžiausi projekto apartamentai. Dviem iš jų buvo pritaikyti individualūs sprendimai ir sujungti keli butai“, – teigė M.Vanagas.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“

Anot jo, bendrovę investuoti Kaune paskatino kelerius metus atsigaunanti miesto nekilnojamojo turto rinka ir būsto paklausa centre.

„Vis daugiau laikinojoje sostinėje naujo būsto ieškančių miestiečių ėmė ieškoti naujo būsto ne rajonuose miesto pakraštyje, bet senamiestyje ar šalia jo. Gyvenamojo būsto rinka Kaune šiuo metu sparčiai plečiasi, atsiranda vis daugiau naujų projektų, o paklausa vis dar išlieka didelė. Tai lemia pasiūlos trūkumas ir kylančios būsto kainos“, – tikina M.Vanagas.

Jo nuomone, augantį susidomėjimą NT Kaune taip pat gali lemti ir gerokai mažesnės nei sostinėje kainos. Pavyzdžiui, sostinėje ekonominės klasės buto gyvenamajame rajone kaina nuo prestižinio centrinėje dalyje skiriasi 2–3 kartus, o Kauno senamiestyje butai, palyginus su ekonominiais būstais gyvenamajame rajone, brangesni 30–50 proc. O tuo metu atlyginimai Kaune yra vos 20 proc. mažesni nei Vilniuje.

„Galima prognozuoti, kad jeigu ir toliau didės prestižinio būsto miesto centre paklausa, tikėtina, kad butų kainos Kauno senamiestyje per artimiausius 10 metų gali išaugti ir 50 proc.“, – sakė M.Vanagas. ​

Po daugiabučiu planuojama įrengti 39 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Į ją su automobiliu bus galima patekti specialiu liftu.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Kauno senamiesčio apartamentai“

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija kartu su Darnios plėtros akademija rengia tradicinį konkursą „Už darnią plėtrą“, kuris atviras visiems nekilnojamojo turto plėtotojams. Pagrindiniai konkurso tikslai – puoselėti darnios plėtros idėjas, atkreipti dėmesį ir pristatyti visuomenei geriausius nekilnojamojo turto plėtotojų projektus, skatinti bendradarbiavimą tarp verslo, mokslo, valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų.

Projektų vertinami pagal koncepcijos atitikimą darnios urbanistinės plėtros, gyvenimo kokybės sukūrimo tikslams, architektūros, urbanistinę ir statybos kokybę ir pagarbą gamtos bei kultūros paveldui. Taip pat įvertinami energiniai pastatų sprendiniai, projekto atitikimas NT poreikiams ir ekonominis naudingumas bei kiti kriterijai.

Komisijos nariai – Lietuvos architektų rūmų, projektuojančių įmonių, Lietuvos statybininkų asociacijų, bankų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Aplinkos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos ir žiniasklaidos atstovai.​

15min yra šio konkurso informacinis partneris, todėl skaitytojams kiekvieną savaitę pateiksime po kelis konkursui „Už darnią plėtrą“ pateiktus projektus. Spalio mėnesį galėsite balsuoti ir išrinkti geriausią NT projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius